Annonse

Debatten raser rundt en av Norges mest populære influencere, Sophie Elise, og et bilde som flørter med kokain. Med isbad kan du ruse deg på kroppens egne stoffer. Isbad gir et kick og naturlig lystfølelse. Lørdag var det rene folkefesten hos Lørdagsbaderne på Hvervenbukta. Jeg hilste på forfatteren av boka Isbading Norge rundt – Anne Kristin Møller.

isbading
isbading

Idag må jeg spøke litt. I en av mine reels-videoer sier jeg at jeg har med en pose på stranden som garantert ikke inneholder kokain – derimot naturlig is.

«Livet blir ca en milliard morsommere når du gir helt faen og kaster deg i ishavet med Lørdagsbaderne.»

Her gir vi oss selv en naturlig  og sunnere lykkerus!

Sophie Elise og det beryktede bilde

Bakgrunnen for saken er at utallige medier og privatpersoner snakker om bildet hvor to unge  influencere i Norge, Sophie Elise og Nora Haukland gir et inntrykk av å flørte med et ulovlig rusmiddel. De poserer foran et speil og Nora har en pose i hånden med et hvitt pulver som ligner kokain. Sophie Elise hevder å ha postet bildet på Instagram ved en feil. Det ble slettet etter to minutter. Teksten var:  «Livet blir ca en milliard morsommere når du bare gir helt faen.»

Jeg mener altså at livet blir morsommere med isbading – noe som er helt ufarlig* og som utløser kroppens egen ,naturlige rus – dopamin. 

*Hjertesyke skal være forsikte med isbad. Er du syk, sjekk med legen din. Og ikke bad alene.

 

 

Ny inspirasjon med isbad-bok

I dag vrimlet det av isbadere på Hvervenbukta nær Holmlia i Oslo, nærmere 70 stykker! Det var fint vær, sol og 4 grader. Og vi hadde fornemt besøk: Bedriften Iceme var tilstede og solgte isbadprodukater som neoprensokker, neoprenhansker og isbadluer. Tilstede var også selve isbaddronningen Anne Kristin Møller. Hun solgte boka si Isbading Norge rundt. Den skal jeg kose meg med i helgen og få ny inspirasjon.

Neste helg venter nytt berusende sjøbad – og euforien er uskadelig og helt gratis. Kanskje de to rosabloggerne blir med? 😉

Her er jeg i onepiecen. Den er enkel å dra av og på. Til isbadet bruker jeg badedrakt, neoprensokker, neoprenhansker og lue. Et tips er å ha føttene i varmt vann etterpå. For meg holder det å stå på et sitteunderlag.

Slik får du en naturlig rus uten alkohol og narkotika.

Du vinner et løp, tør å hoppe fra 5-meteren, møter en du er forelsket i eller kaster deg i kaldt isvann. Etterpå føler du deg oppstemt og euforisk – du er i lykkerus: Vi er fra naturens side utstyrt med innebygde, rusfremkallende stoffer, som frigjøres og blir virksomme ved visse aktiviteter og inntrykk. Da starter kjemiske aktiviteter i hjernen, og spesielt i hjernens lystsenter, sier sosiolog Knut T. Reinås ved Klinikk for rus og avhengighet, Aker Universitetssykehus til forskning.no. «Rus» kan  være velbehag over tid og de mer intense øyeblikkene, fra lett oppstemthet til ekstase. Vi vet ikke alt om hvordan disse følelsene oppstår, men frigjøring av stoffet dopamin i hjernens lystsenter  spiller en viktig rolle. I dette lystsenteret, nucleus accumbens, finnes det millioner av nerveceller (nevroner) som kan ta i mot stoffet dopamin. Og du trenger altså ikke drikke  shots eller ta kokain for å oppleve rusen. Les hele saken her. 

Les også intervju med overlege Audun Myskja: Han mener at isbad nullstiller hjernen. 

Jeg, Helsetine, startet å isbade under pandemien fordi jeg hadde lite å gjøre og var nysgjerrig på isbad. Deretter ble jeg frelst og har nå isbadet i tre år. Les tips og råd om isbad i  mine tidligere saker: 

Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Hjelp mot depresjon: Isbad og sauna; bruk neoprensokker!

Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Wim Hof, The Ice Man: Riktig pust og isbad gjør deg sterkere

Nesodden folkebadstu: Ut av deg selv-opplevelse med sauna og isbad

Helsebloggen 2021: Slik blir en blogg om helse og isbading til på helsetine.no

Jeg tok nyttårsmiddagen på julaften: Kalkunbryst med rosenkål og riskrem med bærsaus – og isbad overtok for akevitt.

Tur og isbad i tøffe tider: Slik får du fart på coronakroppen!

2022 ble dramatisk for Helsetine: Fra falsk lege, ran og flymareritt til dans, reiseglede og norskkurs

Også the Well har kaldkulp – men der er det hele 16 grader. I utebassenget er det for tiden ca 13 grader. Her er det nice å dyppe seg etter et badsturituale.

Naken på The Well: Kan du bade med tøy? Slik taklet jeg nakensjokket