Annonse

Da saunaen dukket opp på Hvervenbukta, stilte isbaderne opp. Med neopren på hender og føtter holder vi oss varme i isvannet. Med badstu før og etter, ble det rene varmesjokket.

 

Isbading holder depresjonen unna og styrker endorfinene. På Hvervenbukta bader lørdagsbaderne i slushbad og minusgrader i januar og med smilet på lur.

Denne lørdagen ble annerledes: En mobil sauna var leid inn for helgen. Den måtte jeg jo prøve: Nordstrands avis var med for å skrive om badstu-eventet og jeg ble intervjuet.

Moro å bli lokalkjendis

«Tine Holm fra Kolbotn viser følelser i vannet,» skriver Østlandets Blad og Nordstrands avis. Sammen med trofaste isbadere i Lørdagsbaderne ble jeg fotomodell for en dag på sauna og isbad-eventet på Hvervenbukta.

Isbading med sauna – et ekstra pluss

Å ta sauna før isbad er deilig, men nesten litt juks, slik som Bård Aasgaard sier i artikkelen. Vi er vant til å bade i allslags vær uten oppvarming i sauna og badstu. Men artig var det.

Ikke lov med fast badstu på Hvervenbukta

En gang isbading alltid isbading: Så neste lørdag var vi på tur i vannet igjen uten sauna. Sauna er foreløpig ikke lovlig på fast basis på Hvervenbukta – forstå det den som kan. Å beskytte et verneverdig område betyr ikke å la det forfalle og aldri si ja til noe nytt, er Helsetines mening. Oslo kommune bør skjerpe seg.

Isbad (og også sauna)  er helsebringende og sosialt. Her er hva det virker for.

  1. Isbad og sauna kan forebygge vinterdepresjon. Dagmar fra Bodø ble kvitt depresjon med isbading. Les artikkel her. 
  2. Isbad styrker immunforsvaret og du kan bli mindre forkjølet.
  3. Endorfinene bobler og du blir i bedre humør.
  4. Det er sosialt og vi trenger sosiale arenaer for å ha det bra.
  5. Mestringsfølelsen du kjenner er styrkende og gir glede.
  6. Du kan få økt libido. Les  min populære artikkel med enda tips og råd om isbad her. Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Lørdagssbadernes sesong er fra september-mai med avslutning hos Anne på landet ved kiosken på Hvervenbukta. Mannen til Anne, Bendik er primus motor for isbadingen.

Se også Helsetines reels fra isbading og reiser.

Artikkelen under sto først i Nordstrands Blad og Østlandets blad. Arild Jacobsen sto for tekst og bilder – men hoppet ikke i vannet med oss. «Jeg har for mye dyrt utstyr på meg,» unnskyldte han seg.

Les også: Nesodden folkebadstu: Ut av deg selv-opplevelse med sauna og isbad

Les også: Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Les også: Derfor er vinterbading sunt for helsen: 5 gode tips!

Les også: Naken på The Well: Kan du bade med tøy? Slik taklet jeg nakensjokket

Les også: Calima; sandstorm på Gran Canaria, Kahoot.it, morsomme bursdagshilsener og naken på The Well; dette er mest lest hos Helsetine

LES OGSÅ: 2022 ble dramatisk for Helsetine: Fra falsk lege, ran og flymareritt til dans, reiseglede og norskkurs