Annonse

The Well spa

DJ Are gjorde så godt han kunne for å live opp ved utendørspoolen på The Well – nordens største spasenter – fredag kveld. En enslig skallet og korpulent mann danset alene foran bassenget i en time, ellers var det dødt. DJen pakket sammen en halvtime før tiden. Da var rundt 5 stykker igjen. Var alle i Oslo? The Well er kult, men ligger bortgjemt i skogen utenfor byen.

Foto: The Well

Jeg hadde gledet meg til fest med vin og dans i poolbaren på The Well, men ble en smule skuffet. Stedet markedsføres som Nordens største spasenter og den beste stranda i byen.

Været var riktignok nydelig, baren innbydende, servitøren var hyggelig og bassenget fristet med 28 grader. DJ Are kom og gjorde sitt beste med å få opp stemningen med megakul musikk.

En mann danset alene 

Det var bare det at det var ingen der. To menn svømte taktfast i bassenget, den ene saktere enn den andre, fordi han var gammel. Noen få par chillet i solstolene mens en kar med solbriller tok en slurk av vinglasset og skottet forgjeves etter damene. En godt voksen og lubben mann danset taktfast, energisk og alene – naken – kun med et lite håndkle rundt livet, deretter med slåbrok når det ble kjøligere, så, når han fikk opp varmen av dansingen bare med et håndkle rundt livet igjen. Håndkleet er tyrkisk, fåes kjøpt på stedet ofr kr 49 og heter peshtemal.

DJ-en skulle holde på til 22, men rundt 2130 ga han opp, skrudde av musikken og dro hjem. Da telte jeg rundt 5 mennesker på området, inkludert meg selv.

The Well slet med oppmøtet fredag kveld

The Well har drevet intens markedsføring av spastedet den siste tiden. Det ser ikke ut til å ha hjulpet på trafikken. Iallfall ikke fredag kveld på Friday Night Lounge.

Langt mer populært enn dans og smalltalk ved poolbaren, var badsturitualene. Sondre, som har jobbet lenge på stedet, imponerte med nye hoftevrikk og svingte håndkleet som aldri før i skogsaunaen til full badstu og applaus.  Teritualet klokken 23 var fullt – og jeg telte over 20 mennesker i den japanske saunaen. Badstumesteren måtte avbryte kveldens siste rituale  for å hente mer te og bruke 5 minutter lenger på ritualet siden det var flere enn forventet der.

Ville heller ha te enn vin og fest

Te altså! Te og aufguss! Ikke dans og fest ved poolen. Det er ikke det vi driver med på Kolbotn, på Sofiemyr.

For alle som ville ha uteliv var på utekafé i Oslo. (?)

Selv fikk jeg prøvd tyrkisk hamam. Hamam-avdelingen var åpen denne kvelden kun for damer og man fikk en smakebit til kun kr 199. Jeg nøt kvelden, til tross for dårlig oppmøte på festen. Også i hamamrommene var jeg alene, til tross for at det var åpent hus…

Hvor er folka, dere som driver The Well – etter all denne massive markedsføringen om alt dere kan tilby og om hvor kult det er å chille sammen på Friday Night Lounge?

Veldig bra alt sammen, bare veldig langt inne i skogen. Blir det bedre oppmøte når dere starter hotell? Neste fredag blir det nok Tjuvholmen igjen for meg. Der dansen, folka og livet er.

Priser:

Er det prisene som skremmer? En kveld på Friday Night Lounge fra kl 17 fredag kveld koster kr 495. Du kan få det en hundrings billigere om du velger å bli i kun fire timer. For en hundrings mer, får du en valgfri rett i restauranten. Vin og bobler i poolbaren koster kr 99 per glass.  En god del ritualer er inkludert i dagsprisen.

Foto: The Well

Les også: Visit Follo: Velkommen, sommer!

Les også: Badstu-opplevelse: Jeg ble pisket, og likte det!

Les også: Spa gjør deg lykkelig

Les også: Jeg testet #Vestkantbadet #Spa

Les også: Det handler ikke om sommerkroppen, men om sommertoppen!

Les også: Har du prøvd sovespa?