Annonse

Dette må vi bli flinkere til i 2020: Å være rause med hverandre, å gi oppmuntring og ros! Du kjenner helt sikkert det motsatte som er Jantelov, misunnelse og kritikk! Her er 5 kommentarer jeg ønsker mindre av i 2020! Hva sier du nei til ta i mot fra andre i det nye året?

Slutt med reisingen

  1. «Skal du ikke snart slutte med all denne reisingen?» Er det en kommentar som setter meg ut, så er det denne. Folk kommenterer ofte at jeg reiser, og det er sjelden positivt. Det slutter aldri å forundre meg. Er det det første du tenker på når du ser meg? At jeg bør slutte å reise? Du kommer ikke å på å si hei, hvordan går det, går det bra med deg eller hvordan var den reisen – fortell!? Nei, du sier simpelthen SLUTT med det som gjør deg glad og lykkelig og holder deg oppe. Kommentaren er verken snill, raus eller positiv. Har du noen alternativer? Har du tenkt på hva det gjør med meg å få slike stikk? For jeg blir lei meg.  Er du så misunnelig over at jeg etter mange år som alenemor, har glede av å dra på tur, så synes jeg synd på deg. Hva unner du deg i livet selv? Kritikere er ofte også kritiske til seg selv. Les også: 9 gode tips: Vær forsiktig når du reiser alene på ferie fordi…

Nå må du slutte å trene

2. «Nå må du ikke trene mer, for da blir du altfor sprek.» Denne er nesten komisk. Altfor sprek? Det stemmer ikke, for jeg har hatt utmattelsessyndrom, og jobbet hardt og lenge for å komme tilbake uten å klare det. Det har både med alder og helse å gjøre. I hverdagen er trening og sunn livsstil viktig for min fysiske og psykiske helse. Derfor trener jeg og skriver om det. Jeg er klønete på step-timer og detter av når salsa-trinnene blir for vanskelige, men har likefullt stor glede av dans og trening. Jeg unner deg også å oppleve mestring og glede ved fysisk utfoldelse. Vi må heie på hverandre, ikke dra hverandre ned.

Trenger du hjelp til å komme i form, dra på treningsreise!

Ikke gi opp: Slik spiser du deg i bedre form

Du er latterlig og psykisk ustabil

3. «Du er latterlig. For noe vrøvl. Du er ustabil.»  Jeg hørte nettopp Henriette Lien undre seg over hvor mange som skriver stygt og blokkerer henne om de er uenige i det hun sier som meningsytrer og coach. Slikt kan jeg også oppleve. Å være blogger er risikosport! Jeg har blitt blokkert av tidligere venner på FB fordi jeg skrev kritisk om  Sylvi Listhaug og Trond Giske. Jeg har også fått så hatten passer av parti-kolleger og av folk i min nærhet fordi jeg har sagt hvordan jeg opplever virkeligheten. E det nok til å ditche meg og kalle meg stygge ting, så var vel ikke det vennskapet så mye verdt? Noe heter at slekten er verst. Slekt kan også oppleves som rene sekten: De som ytrer noe som ikke passer inn, skal fordømmes. Det mest absurde er at de ikke snakker ut fra seg selv. Nei, det er DU! Du er sånn  og det er din skyld! Å kaste ut beskyldninger uten å si JEG.. og tenke på hvordan du selv er, er umodent og lite reflektert. Det er rent psykologisk forsvarsmekanismer for å slippe å se på deg selv. Overføring kalles det. Et tips fra meg: Send ordene tilbake til avsender. 🙂  

I likhet med Henriette Lien kommer jeg ikke til å slutte å mene, å puste, å være meg, selv om enkelte spyr edder og galle eller blokkerer meg. Vi har alle rett til å være oss. Husk det. 

Les også: Jeg delte ut roser for AP; like etter kom sjokkbeskjeden

Les også: Derfor blogget jeg om sjokkbeskjeden: Det gjør vondt når verdier trues

Märtha må slutte å være prinsesse

4. «Märtha kan ikke oppføre seg slik som prinsesse.» «Durek er gal.» «Innvandrere bør skytes.» Er det noe som trigger vonde følelser i meg, så er det når folk er skråsikre på hvordan andre bør oppføre seg og snakker stygt om folk de tror de kjenner. De «vet» hvordan alle muslimer er f.eks.  Jeg har mistet venninner fordi jeg har protestert mot denne hetsen av enkeltpersoner. Jeg har gått fra bordet og bedt folk passe sine egne saker. Hva vet du om disse menneskene? Har du vært en eneste dag i deres sko?  Aris selvmord i romjulen viser oss hvor viktig det er å forebygge mobbing og utenforskap. Det viser oss hvor viktig det er med åpenhet, hvor viktig det er å forebygge selvmord og jobbe med mental helse. Og det viser oss hvor lite vi vet om andre. Den du misunner kan kjempe en kamp du ikke vet noenting om. Så vær snill  – alltid. Det er til ettertanke for meg selv også.

Les også: Märtha-bråket: Vi er sjalu, for vi vil også være prinsesser!

Les også: Durek skjelt ut for å tilby behandling mot kreft; Kreftforeningen viser til studie der healing har positiv effekt

Slutt å legge ut bilder hvor du ser pen ut

5. «Hvorfor legger du ut slike bilder på Facebook?» spurte en fyr jeg datet en kort periode. Bildet jeg hadde delt, er bikinibildet i denne bloggen. Jeg hadde vært på båttur i Tyrkia. En fotograf jeg kjenner, tipset meg om båtturen: Han hadde fått ny jobb som fotograf ombord. Glad og fornøyd sa jeg ja til at han kunne ta noen bilder av meg på dekk, som jeg selvsagt betalte for. Som blogger trenger jeg gode reisebilder, og jeg visste at han var dyktig. På bildet jeg la ut på FB, linket jeg til fotografens FB-side i håp om at han skulle få flere oppdrag. Men det eneste min beiler opplevde når han så bildet, var misunnelse og sjalusi. Tenk på hva du sier neste gang. Om jeg har en litt utringet topp, så er det ikke fordi jeg ønsker å høre deg si «er ikke det antrekket litt horete» eller «de bildene han vennen din tok er på kanten.» På kanten av hva da? De er utvilsomt godt innafor. Men er du det?

Les også: Hvilken kjole skal jeg velge?

Les også: 7 enkle og deilige tips: Slik får du mer sexlyst

Tenk mer på deg selv og fei for egen dør!

Klem og godt nytt år fra Helse-Tine