Annonse

tannlegeskrekk

Mange opplever den offentlige covid-debatten i Norge som trang. Og hos tannlegen fikk jeg virkelig føle hvordan det er å være kneblet. Med en gummiduk som dekket munnen var det umulig å ytre seg.

Lest for mye krim

Jeg har lest for mye krim, tenker jeg der jeg ligger kneblet i tannlegestolen. Jeg tenker at slik har Nesbø og TV-krimforfattere beskrevet ofre utsatt for monstre. Munnen blir klistret  igjen med tape så de ikke kan rope om hjelp.

Bruker alarm for å huske avtaler

Mobilen min piper og jeg vinker i retning mobilen. Det er en alarm som ikke skur seg av av seg selv. Heldigvis forstår tannlegen at det er viktig, og gir meg mobilen i hånden. Jeg har ofte alarmer på for å huske det jeg skal. Da jeg en periode jobbet som lærer, brukte jeg de for å huske når timene begynte og sluttet. Elevene lo mye av det.

Problemet er at jeg glemmer å skru alarmene av igjen. Så kommer pausemusikken fra mobilen når det minst passer.

Ytringsrommet som forsvant

Gummiduken sitter stramt over munnen og tannlegen gir kjeven et ekstra trykk. DER – nå forsvant ytringfriheten helt, tenker jeg lakonisk.

Jeg tenker selvsagt ikke på tannlegen, men på at ytringsrommet i Norge er veldig trangt for tiden. Vi skal la oss masseteste og massevaksinere og ellers holde munn, alt for «dugnaden» og samfunnet.

Slik kan vi jo ikke ha det. Folk må være frie til å ytre seg uten redsel for å miste anseelse og jobben.

Endelig fri – privat

Hos tannlegen feires det at masker ikke lenger er anbefalt i Norge av FHI. Skjønt det hjelper lite for dem i jobben. Der må de bruke maske uansett. På fritiden er det kjærkomment. De smiler med hvite tenner.

Ble skreket til på gaten

Restriksjoner og munnbindpåbud har vært til hemsko for mange:

En annen tannlege jeg snakket med, fortalte at en eldre dame skrek til henne i redsel ute på gaten: «Du har ikke maske på!» Kvinnen var vettskremt.

Fagpersonen tok det pent: » Å være så redd er virkelig ikke bra. Stakkars.»

Enkelte kunder  var reddere enn godt var: Noen krevde at hun måtte ha en enda mer effektiv maske på mens hun jobbet. Andre avlyste timene i ren frykt. Det var trist, både for kundene og tannlegen.

Nå går vi gudskjelov mot mer normale  tider.

Jeg er ferdig med ukens dyst  for å forbedre noen tenner.

Masketapen er fjernet og jeg ytrer meg fritt  på min blogg.

Ha en god og maskefri dag.

Tør du å si hva du mener?

ps; jeg bruker ikke maske.

Les også: Hos tannlegen: Jobber med tannlegeskrekken. 1 av 5 er redde.

Les også: Tannlegen: Tennene dine kan avsløre hvor stressa du er

Les også: Derfor sier jeg nei til vaksinen: Jeg lar meg ikke presse; 5 personlige grunner

Les også: Hvorfor er det så viktig å kalle forskning og statistikk for konspirasjonsteorier? Hvorfor skal enhver sann opplysning dysses ned?

Les også: Jeg sa jeg aldri har brukt munnbind. Jeg overdrev. Her bekjenner jeg mine synder.