Annonse

Det var ikke sesong for glitterkjoler, så jeg brukte noe jeg fant i skapet, dro til frisøren for en lynstyling og dro til med billige bling-bling-smykker og rød leppestift. Festen blir så mye mer moro når du gjør litt ut av det. Vi blir happy av å se bra ut!

Kolbotns svar på Holmenkollen

Da jeg vokste opp på Kolbotn, var det mer Fucking Åmål enn Hollywood. Ingieråsen ble riktignok kalt Kolbotns svar på Holmenkollen, men det var lite luksus i mine spartanske omgivelser. Jeg passet småsøsken og holdt ut med dumme hushjelper. I smug drømte jeg om å være Abba-Agnetha og sang foran speilet av full hals. Jeg drømte om flere ting også, som å bli skuespiller og modell. Det var godt jeg kunne skrive, for det var lettere å lykkes med.

Vanskelig ungdomstid

Jeg var sjenert og aldri på fest, og syntes ungdomstiden var krevende. Den tøffe ungdomstiden i Fucking Åmål-bygda kan du lese om i denne bloggen: Kjære ungdomstid.

Det løsnet på Karjolen

Men det  hele løsnet med russetid og kavalerer på Karjolen – Norges første diskotek. Jeg fikk tatt igjen det meste. Tiden på Karjolen kan du lese om i denne bloggen: Karjolen diskotek var legendarisk.

Høyt hår og mye stæsj

Nå feirer Karjolen 50-års-jubileum og det skal være skikkelig 80-tallsfest i Kolben, det flotte kulturhuset på Kolbotn. Jeg husker knapt hva jeg hadde på meg på disco på Karjolen, men jeg mener at det var korte skjørt, dongeri- eller skinnjakke, mye stæsj og høyt hår. Mine kolleger kalte meg senere for 80-tallets babe. Det var langt unna den sky ungjenta jeg var. Men nå til FESTEN!

Hva skal jeg ha på meg?

Jeg ga opp å finne ny glitterkjole i butikken – alt var pakket bort etter julen. Jeg prøvde flere gamle kjoler  – men landet på en utringet leopardtopp kjøpt på salg på Carlings og et kort, sort skinnskjørt fra Haust Collection. Ikke helt nytt men lett, komfortabelt å danse i, litt rocka og fint samtidig.

Noen ganger bruker jeg sorte strømper, men jeg synes det er oppskrytt. Denne kvelden følte jeg mer for hudfarget som står til mitt blonde hår. Jeg valgte beige strømper fra H&M og beige pumps med høye hæler fra Haust.  Jeg matchet med dongerijakke med broderier fra Haust og billige bling-bling gullsmykker. Ikke alle liker glitter, men jeg føler det pynter  opp og gir meg den rette discolooken!

Kristine fra Sayso reddet looken

Håret var viktig den gang med en liter clynol, og er viktig også i dag. Jeg dro innom Magic Vinterbro: Der skulle de ha kr 800 for en kjapp styling. Det syntes jeg var dyrt og dro videre til  Sayso Hair & Style i Ski. Der har de express-styling til kr 375 . Jeg var heldig å få time og Kristine gjorde en kjempebra jobb med håret mitt. Hun er for ung til å huske 80-tallslooken, men dro til med krøller og tupering. Jeg kjøpte en matchende gullhårspenne. Bryn og øyevipper hadde jeg allerede fikset hos dyktige Martina hos J&K Beauty Salon i Ski. Og negler; brunrød shellac fra Be You, Kolbotn.

«Du kledde looken! Nå vil jeg også på tema-fest!» sukket frisøren rent misunnelig. «Da er det bare å melde seg på et party,» mente jeg.

På festen mente en gammel bekjent at jeg lignet på Olivia Newton-John! Kjempekompliment. Den dama var kul og en av mine favoritter sammen med Benedicte Adrian og Goldie Hawn.

Vårkåpe fra Oasis

Jeg bruker sjelden kåpe, men har nylig investert i en lysebrun vårkåpe fra Oasis som jeg er superfornøyd med. Med den følte jeg meg ekstra fin.

På festen var det overraskende få gamle kjente, men nok folk til at festen ble vellykket. Det var hyggelig å mimre med Kølaband, og Åge Sten Nilsen sang og danset som en Gud for oss!

Da jeg vandret sårbent hjem i sur vind klokken halv tre på natten, tenkte jeg at det blir mer komfortable dansesko og ikke fullt så sent neste gang! På 80-tallet sa jeg sjelden nei til nachspiel, men det gjorde jeg denne gangen… 😉

«Hvordan pynter du deg til 80-tallsfesten eller andre morsomme temafester?»

Se bilder av alle gjestene som deltok på Karjolens 50-års-jubileum her. Foto: Tor Lindseth.

Følg med på bloggen – snart skriver jeg om trimtur og dansefestival i Tyrkia. Vi høres.

Les også: Jeg tar et oppgjør med jenteklubben ugrei

Les også: Ship ohoi – jeg er på ABBA-cruise med Stena Line!

Les også: Det handler ikke om sommerkroppen, men om sommertoppen!

Les også: Nervøs og usikker; prøv skreveskolen!

Les også: Jeg fikk personlig shopper for kun 600 kroner