Annonse

Bild viser Marius Borg Høiby som dekadent badboy med pistol og buksa full av penger. Dette er veldig lite morsomt, særlig fordi Ari Behn, prinsesse Märthas avdøde mann skjøt seg – akkurat som Aris forbilde Hemingway. Eier ikke skandale-Marius respekt for den norske kongefamilien? Eller er det bare et uskyldig festbilde? En ting er sikkert, med et liv i utagerende rus,  fortjener ikke «prins» Marius å benytte sitt  diplomatpass. 

Foto: Faksimile fra Bild

Fikk høre rykter og ville historier om kjendiser

For mange år siden, da jeg jobbet på desken i Aftenposten, Nå og Norsk ukeblad, fikk jeg høre rykter og ville historier om mange norske kjendiser. Med en tilbaketrukket tilværelse som blogger og norsklærer, og med hjemmekontor, når ikke skandalene meg lenger.

Kongehuset og media har skjult Marius-skandalen godt

Jeg visste ingenting om skandalene rundt Marius Borg Høiby. Ingenting! Det sier noe om hvor godt Kongehuset har klart å skjule det. Og også om hvordan media har skjermet ham. Ingenting lakk ut, før voldssiktelsen mot kjæresten.

Sjokk da Mina og Mille døde – står det like ille til i kongefamilien?

Jeg har tidligere med sjokk og vantro lest om narko-tvillingenes Mina og Milles skjebne.

Jeg så NRK-serien instu-kids og kunne nesten ikke tror det jeg så – hvor galt det kan gå med norsk rus-ungdom på institusjon. Hovedpersonen i serien døde av en overdose. Hun ble funnet omkommet på en benk i Oslo.

Influenser Nora Haukland viste pose med hvitt pulver – kokain?

Vi var også mange som lot oss sjokkere over bildet av influenser Nora Haukland, en av Marius Borg Høibys eksjærester, med en hvit pose som kanskje inneholdt kokain. Med på bildet var også influenser Sophie Elise, som har vært innlagt grunnet avhengighet av piller.

Og så står det nesten like galt til i det norske kongehuset? Marius Borg Høiby (27), Mette-Marits sønn synes å være helt ute av kontroll. 

Ikke bare er han siktet for vold mot kjæresten Rebecca, noe han har unnskyldt i et brev han først delte med NRK. De to har forresten møttes for å se på skadene i Rebeccas leilighet på Frogner. TO ekskjærester har også anklaget ham for psykisk og fysisk vold. Det er Juliane Snekkestad, som Marius var sammen med i fire år, og det er influenser Nora Haukland. 

Marius har slitt med psykiske lidelser hele livet – trenger sinnemestringskurs

I følge Marius selv har han slitt med psykiske lidelser i hele sitt liv og utførte volden i alkohol- og kokain-rus. Han lover å gjenoppta behandling mot rusproblememene. Det siste har han også lovet ekskjæresten Nora Haukland. Gutten må jo også på sinnemestringskurs! For dette går ikke lenger.

Screenshot fra Bild: Hva tenker Marius på her? Vi vet ikke  noe om konteksten. Bildet skal være tatt på en James Bond-fest. 

Ari Behn skjøt seg som Hemingway – respektløst av Marius å spøke med pistol på bildet 

Slitne, triste og oppgitte foreldre i NRK-serien Instukids måtte se ungdommene sine gå til grunne. Er det virkelig så ille fatt i kongefamilien også: At Ari Behn tok livet sitt, var trist som faen. At den tyske tabloidavisen Bild nå viser skandalebilder av «prins» Marius med pistol, tatoveringer over hele kroppen og buksa full av pengesedler er enda tristere. Ari skjøt seg som forbildet hans, kunstneren Ernest Hemingway. Så å spøke med pistol på bilder, kan fremstå respektløst av Marius.

Men vi kjenner ikke konteksten: Etter at jeg skrev saken, kom det frem i media at dette skal  være et privat bilde fra en James Bond-fest. I såfall er det helt ufarlig – og ikke riktig å bruke bildet til å skandalisere Marius ytterligere.  I følge Nettavisen er det en venn av Marius som har solgt det private bildet til Bild. Red anm.

Ari Behn var bipolar. Hvilke diagnoser har  Marius Borg Høiby?

Marius har åpnet opp om psykiske lidelser. Ari Behn lurte på om han var bipolar. Er det denne diagnosen Marius har også? Å tro at han bare er slem og følelseskald, er verre. Jeg velger å tro at han er syk.

Minner om Jens Stoltenberg og søsteren Nini

Vi har en lignende historie i Norge: Statsminister Jens Stoltenberg måtte maktesløs se lillesøster Nini ende opp som narkoman, noe hun også døde av. Jeg håper ikke det samme skjebnedramaet utspiller seg i den norske kongefamilien. At prinsesse Ingrid Alexandra blir dronning og stebroren narkoman og havner på gaten, det er det tristeste scenariet jeg kan tenke meg akkurat nå.

Hvorfor har Marius diplomatpass? 

En ting er sikkert, ikke la Marius  reise med diplomatpass igjen. Hva i all verden får han det for? På tjenestereise, mulig, men som partyløve, dopmisbruker og badboy helt ute av kontroll rundt om i verden? Nei og atter nei.

Marius kan søke hjelp hos Petter Northug og Rødt-Moxnes – skandale-menn imellom

Det ser ut som Marius får ta en prat med vår tidligere skistjerne Petter Northug, som sto frem som narkoman etter fylleskandaler og råkjøring. Northug  la seg flat og klarte å reise seg. Kan hende han har noen råd til Marius?

Kanskje Rødt-Moxnes også kan gi noen tips om hvordan reise seg etter tyveri. Marius tyvlånte en scooter fra en kvinnelig TV-kjendis, selv om han har mercedes på Skaugum. Moxnes begikk som kjent  ubegripelige solbrille– og ost- og salmalax-tyverier. 

Profesjonell hjelp og fengsel

Hva feiler det menns psyke? Nå er det slutt på ville kokain-fester på Frogner. Marius må få profesjonell hjelp. Og så får heller han heller sitte i fengselet Bastøy en stund og spikre paller. 

Les også: Mette-Marit snakket med kjæresten til Marius om volden jenta ble utsatt for:; Det er forståelig at hun vil vise omsorg for fornærmede

Les også: Marius Borg Høiby siktet for trusler og anmeldt for scooter-tyveri: Har de ikke scooter på Skaugum?

Les også: Marius Borg Høiby møtte ekskjæresten Rebecca på Skaugum før avhør i voldssaken. Se og Hør viste bildene: Går det mot forsoning mellom paret?

Les også: Kommer Marius i bryllupet? Märtha Louise gifter seg med Durek Verrett i Geiranger. Nei, hun skal ikke fratas prinsesse-tittelen. Hun er datteren til den norske kongen og dronningen uansett!