Annonse

Jeg hørte sex- og singel-podcasten til Sophie Elise på NRK. Da forsto jeg at jeg må skrive om sex, dating, jenteprat og kvinnelig begjær. Det gjelder å bli dronning på egen plattform.

Beklager til alle hun har skuffet

Alle –  også jeg hørte på NRK-podcasten til Sophie Elise og Fetisha etter det berømte kokainstuntet på Instagram. Dermed bidro jeg til rekordtall for skandalebloggeren, noe som er litt flaut. Men livet går videre: Sophie Elise beklaget i en instagram-story at hun ved en feil la ut et festbilde på do på Instagram av seg selv og Nora Haukland: Der holder Nora, kjæresten til kronprinsesse Mette Marits sønn Marius Borg Høiby, en pose med hvitt innhold som ligner kokain. Det er realt å si unnskyld til alle hun har skuffet. Bildet ble til orientering slettet etter tre minutter, men fanget opp og delt av TV-programleder Mads Hansen.

 


Statskanalen NRK forsvarte rosabloggeren etter foto-tabben. «Det er ikke Sophie Elises rolle å være forbilde når hun lager podcast for NRK med venninnen Fetisha Williams, bare fortelle om eget liv.» 

Kvinners begjær er skambelagt og trykket ned

Da kritikken gikk fra å gjelde pulver-bildet til at hele podcasten er dritt, gikk jeg  fra sinne over kokain-stunt til omtanke:  Jeg liker ikke alt innholdet om sex og rundpuling. Det jeg liker er at de er jenter som tør å snakke åpent om tabu-ting som utroskap, sexlyst og underlivsproblemer. DETTE er bra. Det skal ikke kanselleres: I likestillingens navn, vi damer må også få snakke fritt om sex, slik som gutta gjør i garderoben, på jobben og på bar. Kvinners seksualitet er blitt trykket ned siden vi ble brent på bålet, i følge en anerkjent sexolog. Sure, aldrende menn som selv er ufine mot kvinner,  skal ikke få trykke kvinner enda lenger ned. Det kan vi ikke ha noe av.

Vi kan ikke ha noe mer av at kvinnelig begjær forblir skambelagt, verken for unge jenter eller for voksne damer.  Kvinners begjær kan være sterkt og glødende til langt etter overgangsalderen. Forelskelse og begjær trumfer klimakterieplager, som en gynekolog sa det så godt. Men snakker vi om det? Nei.

Sophie Elise sa opp avtalen med NRK

Det endte ikke bra med NRK og Sophie Elise: 2. mars sa Sophie Elise og Fetisha selv opp avtalen med NRK: De ble ilagt så mange begrensninger med sine egne kommersielle virksomheter  at de ikke har råd til å fortsette. Sophie Elise kom i en pressemelding med stikk til NRK og uttrykte skuffelse over manglende støtte fra ledelsen. En ledelse og en statskanal under press, etter mange klager som gjaldt samarbeide med et dårlig forbilde og en for kommersiell aktør.

NRK virker å ha opptrådt ugreit. Personlig håper jeg Sophie Elise og Fetisha  fortsetter podcasten et annet sted.  Det er jenter med baller og guts, når man ser gjennom enkelte flåserier. Feil gjør vi alle, og de har trolig vokst på tabbene.  

Kvinner i aldre aldre har rom hvor de snakker om annet enn strikkeoppskrifter og boller.I ren søsterånd- her er samtalen mellom miss Sophie og  Metisha, inspirert av podden nevnt over.

– Hvordan går det, Metisha. Noe nytt?

-Nei, det samme.

-Dater du han fyren ennå, han som hentet deg i bil etter jobb?

-Nei, jeg kuttet ut ham. – Han var snill men han var så liten der nede at jeg ikke kjente at han var inni meg. Det var trist.

-Ja, du sa det. Men han var snill da. Han spanderte hotell?

-Ja, og han tente på store damer. Jeg er big size.

-Hold opp. Du ser veldig bra ut. Men du traff en ny?

– Ja på det nettstedet for folk som vil være utro. Jeg har hatt sex med flere der. Det var en, han kom nesten før han var inni meg. Det ble nedtur, men han andre, han er god i senga, bare litt rar.

-Åssen rar da?

-Han stirrer på seg selv i speilet, poserer, og er så fornøyd med kroppen og utstyret. Det er litt æsj. Og så snakker han om kona.

-Du kan kutte ham ut da. Og du, bruk kondom: Gynekologen min sier at man kan ikke stole på menn:  De lyver. De smitter. Hun ber de unge jentene kreve kondom, ellers ingen sex. Men hvorfor gifte menn, hva er greia?

-Jeg vil bare ha noe casual. Jeg er ikke klar for dating ennå, bruddet med han du vet er for ferskt.  Han som poserer ringte og vi startet på igjen. Sexen er bra. Og jeg får ikke han jeg var så keen på. Han gifter seg med en annen: Fra sitt eget land. Vi er fortsatt venner, men det er sårt. Og du? Hvordan gikk det med han unge du traff på ferie?

– Å, du husker det? Det var ikke min feil. Dama hans sendte meg for å handle klær hos ham og da han så meg ble han helt vill. Han kysset meg. Lenge. Hardt. Det er det beste kysset jeg har har fått på lang tid. Han kjøpte en rose til meg og dro meg med på mopeden til et motell. Han var veldig kjekk, hva skulle jeg gjøre? Jeg hadde ikke en sjanse til å stoppe det.

-Haha, nei det er det jeg liker med deg. Du er rå. Fikk du noe mer bråk med hun dama hans?

-Hun ble sint. Hun sa jeg skulle passe meg. Hun spurte om jeg måtte ha meg med alle unge menn i den  byen?

-Hehe. Håper du sa ja.

-Ja.

– Hehe. Bra.

-Jeg blokkerte henne. Så blokkerte han meg, fordi dama var så sint.  Samme det. Jeg traff en annen og vi hadde amazing sex på stranden. Det var romantisk, med flagrende gardiner  i vinden i solnedgang på en sånn fancy strandseng på en strand onkelen hans drev. Og en annen kjekkas… da han dasket meg på rompa, jeg trodde ikke jeg likte det, men det var…  ekstatisk. Hot.

-Blir du ikke sliten?

-Da sier jeg stopp. Uten samtykke, ingen sex. Jeg har glidemiddel. Nå slår vi nesten Sophie Elise.

-Hvem er det?

-En ung norsk influencer som har tatt masse skjønnhetsoperasjoner. Hun får snakke om jenter og rå sex helt usensurert på statskanalen NRK og får rekordtall. Det er en podcast. Jeg kan vise deg den etterpå.

-NRK? Er ikke det en sånn dritseriøs kanal?

-Ikke nå lenger. De vil nå ut til yngre kvinner med sex, fyll og jenteprat.

-Seriøst? Hahah.

-Seriøst. Jeg hørte på Sophie Elise og Fetisha. Det var venninneprat  og god stemning. De snakket om sex, puling, festing, hooking med tinder-dates og eksen og en katt. Podcasten fikk rekordtall etter at Sophie Elise og en annen venninne poserte med det dopet.

-Dop?

– Ja, en pose med noe hvitt stoff. Det lignet på kokain.

– Jøss. Skjer det her i Norge, haha. Det er jo så strengt og konservativt  her. Ingenting er lov.

– Jeg vet. Jeg ble sint fordi hun har masse unge følgere og hun la ut bilde hvor de flørter med kokain. Ingen vil at barna deres skal havne borti dop. Nylig døde flere ungjenter av overdose. Helt for jævlig. Men podcasten – den er mer Sex og Singelliv – som den serien på TV: Sex and the City. Carrie, Miranda, Samantha and Charlotte. De snakker fritt om kvinners sexliv. Det trenger vi mer av.

– Men de er voksne og kule, ikke fjortiser.

-Ja som oss. Haha.

-Og de du møtte på fotballpub?

-Fortalte jeg det? Omg? Vi testet en trekant. Det var ikke min idé. Jeg er sjenert. Jeg gjør aldri sånt. Jeg var egentlig med han ene og så. Vel, det skjedde bare. Han overrasket meg med kompisen. Han var bedre utstyrt, for å si det sånn. Hadde jeg ikke likt det, ville jeg kastet de ut, men det var spennende, Bra. Det ble med den ene gangen.  Jeg dro videre.

– Hahahah. Kult, miss Sophie.  Cool. Men du poster ikke det her?

– Jo! Vi skal være de frekke storesøstrene du ikke visste du trengte – før nå. På egen plattform. Hva skjer i livet? I samfunnet? Det vet vi alt om.

-Storesøster? Haha. Jeg er yngst?

-Ikke heng deg opp i det. Jeg er eldst. Så det går opp i opp. Skal vi ta et morsomt bilde av oss og skrive at voksne menn og kvinner på Frogner i Oslo bruker partydop? En bekjent av meg opplevde det. En  eldre levemann med penger ville gi henne kokain, for da ble det så deilig når han slikket henne etterpå. Og han ville invitere en venninne der og ha trekant. Hun ble rasende og stakk.

-Jesus. Nei, miss Sophie. Det skal vi IKKE gjøre. Er du gal! Jeg har barn. Og jeg tar ikke noe. Det gjør ikke du heller.

-Det trenger ikke være ekte. Det kan være melis.

-Hva er melis?

-Hvitt sukker. Til kaker. Helt glatt.

-Nei.

-Ok. Men si fra om det skjer noe nytt?

-Det skal jeg. Jeg har en date i kveld med en ny en. Han har dreads og kommer til å skremme livet av naboene. Hva med deg?

-Mine naboer er så redde for besøkende at de har satt opp skilt hvor det står adgang forbudt rundt hagen. Haha. Jeg skal bare hjem å slappe av. Seriøst – jeg er så kåt på en fyr jeg bare har snakket med at jeg kom 5 ganger med vibratoren. Han hypnotiserte meg med prat. Ren dop. Så jeg skal hjem å fantasere videre.. Ingen tørre slimhinner. Jeg er våt.

-Cool. Ha det da. Vi ses.

– Jepp. Men er det ikke bilen til han du slo opp med som står parkert utenfor her? Kan jeg stirre? Jeg  venter på hjørnet, i smug: Jeg vil se ham!!

-Miss Sophie: Nå går du. Jeg oppdaterer deg neste gang.

-Ok Metisha. Vi ses.

Denne bloggen ble lagt ut ved en feil på egen plattform og blir trolig slettet etter få timer. Om noen blir støtt eller vil at jeg skal kommentere, jeg orker ikke, jeg er dritsliten, folk forstår ikke humor lenger og samme hva jeg sier blir det galt. Det er jeg lei meg for. Dessuten er det ikke ekte navn og fantasi i  fri flyt. Ha en strålende helg.

Bildet nedenfor er fra Sex and the City:

Les også: Sophie Elise beklager på Instagram: Bildet skulle aldri vært lagt ut. 

Her trekker Sophie Elise samarbeidet med NRK: Posten er fra Instagram.

Sophie Elise er skuffet: Manglende støtte fra NRK-ledelsen. Les her i Aftenposten. 

Les mer om kvinner, seksualitet og lyst under: