Annonse

Kommer du snart, eller? Han peiser på i sengen og forstår ikke at dama ikke får orgasme. 3 av 4 kvinner – trolig flere – får ikke orgasme ved samleie – uansett størrelse på utstyret og varighet på samleiet. Svært få menn vet hva de skal gjøre for å tilfredsstille en kvinne. Her får du råd.

Menn har bedt meg skrive om dette. At kvinner ikke får orgasme på samme måte som menn, ved samleie. 3 av 4 kvinner trenger noe helt annet, nemlig stimulering av klitoris i tillegg. Samleie kan være bra for mye: Det styrker bekkenbunnen, kan motvirke underlivssmerter og kan virke som lim for forholdet. Funker samleiet kan du virkelig føle deg elsket og begjært, og som en viril, fruktbar og ønsket kvinne. Bare må han ha deg, så er det all grunn til å føle seg deilig.

Men samleiet fører ikke nødvendigvis til orgasme, samme hvor lenge mannen holder på eller hvor godt utstyrt han er.

Sannheten kommer som et sjokk

For hver nye mann jeg forteller det til, virker det som om sannheten kommer som et sjokk: 3 av 4 kvinner, trolig fler, får aldri orgasme ved samleie.

-What? Damene de har vært med har stønnet og skreket av lyst da de kom. Jeg er beinhard i min tilbakemelding: – Jentene faket. Damer skriker stort sett når noe gjør vondt. Og trolig stønnet de fordi de hadde fått nok, og ville avslutte samleiet.

-Virkelig? Min venn er slukøret. Hva er det som funker da?

– En god vibrator funker hver kveld, sier jeg, og han ser ikke særlig fornøyd ut. Han vil ha en bedre forklaring. Han ber meg skrive om det. Som mange menn vil han gjerne tilfredsstille kvinner, han vet bare ikke hvordan og tror en erigert penis er nok. Det er det ikke.

Kvinner må varmes opp

Igjen forteller jeg historien jeg har selv har lest og hatt nytte av om at menn stort sett er lette å tenne. De er som et gassbluss. Kvinner er mer som en gammeldags kokeplate, de tar tid  å varme opp. Grunnet dette får kvinner sjelden så mye ut av one night stands, med mindre de har valgt den selv. For rask sex med en ny partner, kan føles mer vondt enn godt. Kvinner trenger å føle seg trygge for å ha god sex og få orgasme – stort sett da. Det er unntak.

Selv trenger jeg musikk og god stemning for å tenne på noen. Vin. Føle meg trygg og varm.

– Hva skal jeg gjøre da, spør min venn. Han er godt utrustet, men rådvill.

– Si det. Spør! Kvinner er forskjellige og hva som tenner kan variere. Mange kvinner er for dårlige til å si hva de liker. De vil ikke klage på partneren, og håper at partneren skal forstå hva de liker som ved et rent lykketreff. Ofte vet de ikke engang selv hva de liker og må finne det ut selv, som en av hovedpersonene i Netflix-serien Sex Education. (serien er lærerik og anbefalt for både kvinner og menn.)

Kyss og stimulering av brystvortene

Et enkelt råd er å begynne øverst: Skal hun bli klar for sex, så begynn for all del ikke med å berøre underlivet. Her trår mange feil. Så hold deg unna godsakene. Hun må varmes opp først.

 For:  -Au! Det kan gjøre vondt med for ivrige fingre som går rett ned, med et for hardt trykk. Kvinnens underliv er skjørt, og hun tenner ikke på å få hele hånden din langt inn der etter en slurk av hvitvinen og et hastig kyss. Ting tar tid.  Klitoris er forøvrig utenpå, og ikke langt inni magen der hele hånden din kjemper for å gi henne orgasmen som aldri kommer.

Bedre er det å få henne til slappe av, begynne å kysse henne, kile armen, kose med håret hennes , kysse og stimulere brystene hennes (hot, erogen sone) og si hun er deilig. Er du selv nydusjet, lukter godt og er sexy og hun liker deg, skjer det kanskje noe nedentil også. Damen blir våt og begynner å få lyst på sex.  Trenger hun noe mer, kan dere ta en dusj eller et bad sammen, såpe hverandre inn, bruke velduftende olje, eller du kan gi henne massasje.

Ikke kritiser henne

I sengen kan mye gå alt: Vi damer er sensitive. Gi komplimenter,  søte ord  og varme kyss og for all del ikke kritisér henne. Er hun stille, kan det være at hun nyter å være sammen med deg, heller enn at hun er lite interessert. Eller kanskje hun venter på et initiativ fra deg. Dette er noe mange menn misforstår.

Sex som en treretter

Hva om vi ser på sex som er treretters måltid? Forretten er kyss og berøring, hovedretten samleie og desserten stimulering av erogene soner som gir henne orgasme. Det er selvsagt lov å begynne med desserten.

Å bruke munn og fingre bør være gjensidig

Og så er det dette med oralsex. For mange menn forventer oralsex, men gir det ikke som gjentjeneste. Det er dårlig. En dame jeg kjenner forteller at en av sine sterkeste orgasmer fikk hun da en kjæreste som hun var trygg på og forelsket i slikket henne nedentil. Lenge.   – Er det så lett, spurte en mann da en kvinne viste ham de små, enkle og lette  fingerbevegelsene han trengte å gjøre rundt hennes klitorisområde for at hun kom. Hvorfor hadde hun ikke vist ham det før? Hun var sjenert og klarte ikke å snakke om det.

Prestasjonsangst ødelegger

Mange menn har prestasjonsangst og trekker seg om de ikke får det til. Det er dumt. En kvinne fikk den beste orgasmen en gang hennes partner ikke fikk det til. Med det forsvant hennes egen prestasjonsangst og hun slappet av: Hun lå oppå ham og gned underlivet sitt mot ham til hun kom.

En god vibrator er gull

Ellers kan en god vibrator sørge for at kvinner kan få orgasme så ofte de vil og orker.  Jeg nevner det her, for å forklare hvordan vi får orgasme. Ikke ved at du kjøper en megastor dildo til oss som vi kan putte inn i skjeden – men ved at vi bruker  et massasjeapparat/en sterk vibrator UTENPÅ som gir deilige vibrasjoner i erogene soner. Vibratoren trenger ikke engang å være nær klitoris, som er et svært følsomt område, vibrasjoner fra området rundt kan være nok til at hun kommer. Å tenke på en seksuell fantasi eller en tidligere seksuell opplevelse som tente, kan hjelpe stort. Jeg nevner det fordi for mange kvinner sliter med at de ikke får orgasme og fordi de fleste menn ønsker at hun skal få det.

Mx-fighter er et slikt produkt som har vært lenge på markedet, og som i sin tid ble anbefalt av Cupido-eksperter.  Den skal være så sterk at selv kvinner som sliter, får orgasme. Nettaviser skriver i sommer mye om vibratorer som kan gi kvinner multiorgasmer som «ingen mennesker kan gi dem.» Det er en vibrator ved navn  Womanizer som er mest omtalt  i media den siste tiden. Den får du kjøpt mange steder, blant annet hos Sinful. 

Anbefales å onanere.

Aberet med vibratorer er at de virker så godt at man kan bli avhengig av dem. Sexologer jeg har intervjuet for ukepressen anbefaler både kvinner i og utenfor forhold å onanere ved å bruke fingrene i tillegg, for at kroppen ikke skal glemme den måten å komme på. Onani, gjerne med glidemiddel, er sunt. Det gjør at kroppen holdes i form og kvinnen vil være klar for sex når hun møter en ny partner. Bekkenbunnsøvelser/knipeøvelser er i tillegg med på å  holde underlivet i form, og man kan unngå urinlekkasjoner og fremfall.

Lær mer om hvordan kvinner virker

Når jeg snakker om vibratorer, frykter noen menn at de er overflødige. Det er ingen grunn til å tro. Kvinner trenger menn , og ikke bare til å bære tunge ting og å gå ut med søpla.

En nydusjet mann som lukter godt, som er respektfull, tålmodig, varm og vet å bruke blikk, munn og fingre og tillegg har en penis, er gull verdt.

Lær deg bare mer om hvordan kvinnekroppen virker. Vi kommer ikke av raske støt med din penis i tre minutter og det hjelper ikke at du holder tre minutter lenger neste gang. 3 av 4 kvinner får ikke orgasme ved samleie. Det skal helt andre virkemidler til! Vibratoren vår er forøvrig ikke noen trussel – bare et nyttig supplement!

Ta ellers ansvar for deg selv og kvinnen ved å tilby kondom og glidemiddel. Kondom gjør henne tryggere, og glidemiddel er et must i våre dager hvor vi oftere har nye partnere og trenger tid til å venne oss til nye peniser. Hvorfor er det alltid vi som må sørge for det og synes det er flaut i tillegg? Utstyret må ut av nattbordskuffen og være mer tilgjengelig enn vinopptrekker og corona!

En annen viktig ting kjære menn for at vi skal like deg; vær autentisk, vær snill, vis respekt, gi komplimenter, gjør det du sier du skal gjøre og vær den du sier du er.

Lykke til.

Med varm hilsen.

Les også: Sextips: Redd samlivet i 2020 med erotiske overraskelser

Les også: 7 enkle og deilige tips: Slik får du mer sexlyst

Les også: Det sitter i hodet: Slik får du en mer leken overgangsalder!

Les også: Anne B Ragde: Slik overlever du overgangsalderen!

Les også: Slik får du mer sexlyst

Les også: Lær deg knepene: Slik blir du en bedre kjæreste!

 

Les også: 9 gode tips: Vær forsiktig når du reiser alene på ferie fordi…