Annonse

Jeg ble kastet inn som norsklærer for en niende-klasse på en halvtimes varsel og skrev om det. Dette ble min mest populære sak i 2019. At jeg sa nei til Erna og skrev om NAV-Lines nye liv, fikk også mye oppmerksomhet. Følg meg videre i 2020. Tusen takk!

Det betyr så mye når lesere engasjerer seg, enten det er på Facebook, Instagram eller direkte på bloggen! Å nå frem som blogger er krevende, og jeg setter derfor ekstra pris på alle små likes, kommentarer og delinger. Fortsett med det i 2020!

Jeg er journalist, men kastet meg for noen år siden på PPU-studiet for å kunne jobbe som norsklærer. Jeg klarte også å stå i studiet norsk som andrespråk som er påkrevet for å jobbe med norskopplæring for arbeidsinnvandrere og flyktninger. Dette siste gjorde NAV sitt beste for å smadre, men jeg ga ikke opp. Jeg trosset slemme og  inkompetente veiledere og fullførte studiet – noe jeg har hatt stor nytte og glede av i ettertid.

  1. Sjokkartet møte med fjortiser:  I 2019 meldte jeg meg som tilkallingsvikar i kommunen, og ble kastet inn som som norsklærer for en 9.klasse: Læreren hadde fått slag og var sykmeldt på ubestemt tid. Møtet med 25 fjortiser var spennende og sjokkartet, og jeg skrev om opplevelsen. Læreryrket engasjerer og folk liker at jeg bruker humor og selvironi. Les den populære bloggen her.

2. Derfor sa jeg nei til Erna:. I 2019 sa jeg ja til å være listekandidat for AP for andre gang. Da jeg fikk frierbrev fra Erna, var det derfor naturlig å takke nei. Jeg liker ikke at hun gjør det lettere å være rik, at hun tar sosial-stønaden fra de som trenger det mest og at hun vil ta fra unge favorittlæreren.  Leserne er samfunnsengasjerte og liker å lese om politikk: Syv grunner til å si nei til Erna og Høyre, kan du lese om i denne bloggen. Les mitt nei til Erna her.

3. Husker du NAV-Line som spadde grus på Jæren? Det var TV2 som først brakte nyheten om alenemoren som spadde grus for NAV. Denne saken engasjerte jeg meg sterkt i. Jeg fikk direkte kontakt med Line på Facebook, og hun skrev ofte om hvordan hun hadde det. Hun var fortvilet og hadde knapt til maten for seg og barna. Mine blogger om Line var populære i 2018 og er også på best-likt-listen i 2019. Historien fikk en lykkelig slutt. Les om Lines nye liv her. 

4. Smykker som kjærlighetsgave falt i smak. Mine lesere liker romantikk og når God Morgen Norges herlige stylist Marianne Jemtegård fikk egendesignede smykker i kjærlighetsgave av mannen, ble det en godt lest sak. Selv har jeg erfaring som redaktør for et bransjeblad innen interiør og hadde i sin tid egen stand på Oslo Design Fair. Senere ble jeg Helsetine – men har beholdt interessen for design. Frilanskollega og redaktør for Gullsmedkunst, Eva Alnes Holte inviterte meg til Marianne Jemtegårds smykkevisning. Slik ble bloggen om Marianne og kjæresten til. Du kan lese hele saken her. 

5. Jenteturer er alltid populære. Det skrives mye om at venne- og jenteturer er sunt for helsen. Slik får vi påfyll og kan vende tilbake til hverdag og familie med ny energi. Selv har jeg stor sans for treningsturer. I 2019 var jeg med på jentetur til Tyrkia; den ultimate jenteturen. Jeg avtalte med Mette Myrvang, primus motor bak jenteturer, at jeg skulle skrive om opplevelsen mot en liten rabatt. Hvordan det gikk, kan du lese i denne bloggen. 

Hva unner du deg i det nye året? Hva trenger du? I 2020 er det viktigere enn noen gang å snakke om mental helse og ta vare på seg selv og andre.

Hva vil du? Hvilke drømmer har du? Hva vil du ha mer og mindre av?

Legg gjerne igjen en kommentar.

Godt nytt år! 🙂

Les også: Lurer du på hva leserne dine liker best? Her får du svar!

Les også: Politiske skandaler, sex og shopping og barn i Mali: Dette er Helsetines mest populære innlegg!

Les også: Fem år etter: Slik gikk det med Linda som gikk ned 55 kilo