Annonse

En lokalpolitiker harselerte med Kari Jaquesson. Den tidligere trimdronningen har uttalt seg krast mot maskebruk og koronarestriksjoner.  Dette ble det YouTube-parodi av. At Kari og andre – som Helsetine –  er i mot stengte treningssentre, falt ham tungt for brystet: «Det du skriver er bare sprøyt,» utbasunerte mannen. Her deler jeg mine sanne tanker om viruset.

Lokalpolitiker latterliggjorde Karis syn på pandemien

I går kveld kommenterte jeg på innlegget til en lokalpolitiker i Nordre Follo. Han hadde lagt ut Youtube-sangen der Kari Jaquesson karikeres, og brukte anledningen til å latterliggjøre henne. Også varaordføreren i kommunen hadde liket innlegget. «Liker dere kjerringa? Dette er bare trist og patetisk» var noen av kommentarene. Jeg svarte med å kopiere inn en humørfylt kommentar fra Kari selv: Hun håpet at noen få ville ta poengene og viste til en demonstrasjon mot tiltakene 28. november. Dette slo ikke an hos lokalpolitikeren. Han linket til bloggsiden min og mente at jeg som mange så opp til, burde skrive noe fornuftig om smittesituasjonen i kommunen. Det gjelder Nordre Follo der hele kommunen er stengt ned fordi 4-5 er på sykehus med corona-viruset.

«Du får kontakte sykehusene. De ligger vel der,» skrev han..

Det du skriver er sprøyt

Jeg takket lokalpolitikeren som linket til bloggen min og sa den var oppdatert med en protestblogg mot at Sats måtte stenge lokalt. Jeg synes ikke det er grunnlag for det: «Det du skriver er ren sprøyt,» hevdet han.

Å , virkelig? For en innsikt. Faktisk dro jeg til Sats kvelden før nedstenging, deltok på to gruppe-timer og skildret stemningen. Samtidig viste jeg til at nær ingen har fått smitte på treningssentre og at medisinprofessor Mette Kalager mener det er helt trygt å trene der.

Å trene styrker immunforsvaret og er viktig for fysisk og psykisk helse. Å stenge sentrene svekker folkehelsen. Det er heller ikke belegg for å stenge dem. 

Men folkehelse, guts, sunn fornuft og å være et forbilde for trening og fitness, slo ikke an hos lokalpolitikeren: «SATS ble stengt ned så dere skulle forstå alvoret.» Wow. Såpass. Så nedrig!

Hva er din agenda?

Han lurte på hva agendaen min var og hva jeg ville frem til. Agenda? Jeg synes ikke noen få folk på sykehus er grunn nok til å stenge ned igjen. Det ødelegger i for stor grad for det lokale næringslivet. Restauranter går dunken, mange får satt trening og rehabilitering på vent, enda fler mister jobben og går konkurs, barn og unge  får det verre – over hele verden. Det er agendaen min. Han gadd ikke å kommentere det.

Nett-troll slo seg sammen

Jeg visste til fagpersoner som mener at inngrepene går altfor langt og ikke er faglig vurdert. Han forkastet alt sammen. De to andre som kommenterte på FB-posten gikk sammen om å ta meg: Mannen linket til gamle artikler om bakterie-bomber på Sats. Han hadde tydelig ikke fått med seg at covid-19 er et virus eller at smittetiltakene er bra der. «Klart man må stenge de smittebombe-stedene», uttalte han krakilsk. Min link til saklig artikkel med Mette Kalager ble besvart med et surt oppgulp som iallfall ikke kom fra treningssenteret.

Pinlig 

Kvinnen ville diskreditere meg fordi jeg hadde svart morsomt angående Jaquesson. Det var pinlig at jeg kommenterte om Jaquesson, for hun har ingen gode poenger om pandemien. Dessuten underdrev jeg smittefaren i kommunen: Hun kjente folk som hadde hatt viruset og hun kjente til minst 5 på sykehus.

Har hatt 7600 på sykehus med influensa

Jeg listet opp alle de tilfellene av døde jeg kjenner til: Kreft i altfor tidlig alder, hjerteinfarkt, hjerneslag, svulst på hjernen, selvmord, ulykker. … Faktisk dør 110 i Norge hver dag av mange forskjellige grunner. Vi har hatt 7600 influensasyke på sykehus og  142 000 med influensalignende sykdommer på en liten sesong.  1700 døde av influensa for få år siden. Mens vi stenger ned grunnet under 300 coviddøde og litt over 100 på sykehus på landsbasis.

60 000 operasjoner satt på vent

«Vi kan ikke tenke på andre syke under en pandemi,» hevdet kvinnen. Neihei. Det er vel derfor 60 000 operasjoner har blitt satt på vent mens sykehus har stått halvtomme fordi coronapasientene uteble. Det er vel også derfor sårbare barn og ungdom mistet helsesøstre som ble tvunget til å jobbe med covidsyke.

Den lokale politikeren hadde ikke forstått noe av det jeg sa. Han svarte: «Skjønner at det handler om Sats, og det åpner snart igjen.» Snakk om å få med seg alle poengene.  Jeg blokkerte alle tre. Angrepene var ubehagelige og kommentarene lavmåls.

Varordfører brøt inn i debatt om maskebruk på storsenter

Det er farlig å bry seg. Under en nett-debatt om maskebruk på en kundeside for Ski Storsenter, grep selve varaordføreren inn. Jeg linket til en artikkel med en professor som sa at tiltakene er ute av proposjoner.  Jeg opplever maske-påbud i butikker og sentre som hjernevask og overgrep, og dokumenterte hvor lite det virker: Medisinprofessor Mette Kalager hevder at å omgå demokratiet med maske-påbud, gjør at tilliten til myndighetene kan rakne.  Varaordføreren svarte med en artikkel om leger som protesterte mot professoren.  Så viktig er det å ha kontroll og makt i en liten kommune, altså – selv på storsenteret. Kanskje vedkommende klamrer seg fast til et halmstrå. For da kommunen stengte ned,  sa han at «kommuneoverlegen var veldig  klar. Han hadde ingen egne argumenter, men skyldte på en en lege som i  verste fall ble tvunget til oppgaven av redde politikere.

I kollektiv med Jaquesson

På nettet har jeg  lagt ut noen spontane videoer mot masker og restriksjoner. De er fanget opp av en hat-gruppe på FB. Der er jeg nå uthengt sammen med Kari Jaquesson og vaksinemotstandere.  Hat-folkene skrev at jeg snakket helt likt som Jaquesson og at vi tydelig bor i samme kolllektiv. Jeg er dust og kan ikke tas på alvor.

Må ta livet tilbake

Jeg er verken vaksinemotstander eller venninne av Jaquesson. Jeg har riktignok vært med henne på et par trimturer, som på bildet over, til Dubai, men vi omgås aldri privat. Jeg er derimot enig med henne i at trening styrker immunforsvaret og at å leve sunt er noe av det beste vi kan gjøre under denne pandemien. Det har jeg også skrevet om i denne bloggen.

I tillegg er jeg enig med Kari og andre helsepersoner som synes at inngrepene har gått altfor langt. Vi må få friheten og normallivet tilbake! Det er også en tysk professor helt enig i. Han sier at viruset ikke har vært i Europa siden i vår, og at det  ligner vanlig influensa. Verden skulle aldri ha stengt ned. Coronaviruset har vært med oss gjennom alle tider og er ikke farlig. Testene viser feil. Når myndighetene gjentar det samme mantra som for 8 måneder siden, at vi må holde avstand og være redde, så er det ren løgn, advarer professoren som har skrevet bok om corona-hysteriet. Nå sier han at det beste og eneste riktige vi kan gjøre er å ta av maskene, holde hender, synge, gå hjem og ta det gamle livet tilbake. Barn må få være sammen og vi skal klemme hverandre.

Dette virker fornuftig. Slike ting skal jeg  ikke skriv om? Jeg skal dele lite veloverveid propaganda fra politikere jeg ikke har tillit til? Da går jeg heller min egen vei.

Få av den dumme masken og gi en god klem i dag!

Her er 5 ting jeg synes det er viktigere å dele. 

  1. Helsedirektoratets Nakstad løy om tallene

Sykehjemslege Pernille Brusgaard raste på Facebook da hun oppdaget at assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad gikk ut med feil tall i en diskusjon om koronarestriksjonene i en debatt på NRKP1. «Beklager Espen Rostrup Nakstad, jeg synes ikke det er greit at ledende helsebyråkrater slenger rundt seg med så systematisk villedende tall, for å forsvare sine egne tiltak,» skrev hun. Legen faktasjekket tallene, og delte Nakstad villedende og feil tallinformasjon:

1. Nakstad: Litt over 100 000 nordmenn har vært syke=smittet med korona i Norge. Meldte tilfeller er 28 963.

2. Nakstad: Mange tusen har vært innlagt i sykehus. Tallet er 1464.
3. Nakstad: Over tusen innlagt i intensiv avdeling. Tallet er 288.
4. Nakstad: 600 – 2000 smittes i Norge hver dag, mange og nitti prosent av dem blir syke. Noen som kan bekrefte dette?
5. Nakstad: Mange av de som behandles i intensivavdelinger har IKKE underliggende sykdommer. Hva mener han med «mange»?
6. Nakstad: I toppår med influensa er det ca 900 innleggelser. Tallet i toppsesongen 2017-18 var 7600, selv antall dødsfall var 1400.

2.  Tv2s Linn Wiik skrev om diktaturet Norge og ble vingeklippet. Innlegget ble endret til Vi er dritt lei.

3. Helseminister Bent Høie gikk i strupen på Debattens programleder Fredrik Solvang da han helt riktig påpekte at FHI har sagt at det er lite hold for at masker virker. Solvang ble sablet ned for å gjøre jobben sin. Det er spesielt.

4.  Sykepleier Margrethe Salvesen Zivcic har helt siden i vår vært en tydelig stemme mot nedstenging og ødeleggende tiltak. Hun har gjort og gjør en kjempejobb.

5. Menneskerettsforkjemper Marius Reikerås holdt en kjempefin appell for menneskerettigheter og personlig frihet under demonstrasjonen i Oslo. Han er en øyeåpner og gjør en hel masse for å snu den begredelige situasjonen vi har havnet i.

Farlige folkevalgte

Og det gjør sandelig ikke våre folkevalgte! De har mistet munn og mæle,  driver panikkpolitikk og har innført et diktatur som må stanses før hele landet ødelegges! 

Så får vi se hvordan jeg og andre skal sables ned neste gang vi påpeker noe om det virkelige livet.

Tung og motløs etter coronaperioden? Slik kommer du ut av depresjonen

5 grunner til at jeg ikke støtter Røde Kors´krav om ansiktsbleie på leksehjelpen

18.000 barn dør av sult hver dag. Vi er mer bekymret for et virus som kan gjøre oss syke i to uker.

Fedon Lindberg: 1 av 3 som blir syke av coronaviruset er betydelig overvektige.

11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

Les også: Trening var Lilys fristed under pandemien, nå har hun ikke engang det.