Annonse

Jeg hadde håpet vi kunne starte 2021 med blanke ark og fargestifter. Det kan vi på et vis også, men samtidig er de fleste preget av de usikre tidene vi lever i. Jeg har lett i fjorårets tips- og råd-saker – og trykker noen av de på nytt. Husk vitamin C, D3 og sink, fettsyrer og en tur ut, helst i dagslys! Møt noen venner på kaffe og snakk om situasjonen. Gi en klem, vær åpen og ta i mot tips fra andre. La deg inspirere til en lettere hverdag.

  1. Det har snart gått et år siden jeg skrev bloggsaken Redd for Corona-virus? Slik blir du kvitt angsten. 6 gode råd . For deg som fortsatt er redd, ta med deg  6 enkle tips her!

2. Maskebruk i Norge har radikalt endret seg etter at jeg skrev bloggsaken Sterk strid: Å bruke maske mot Corona-smitte kan gi større sjanse for å få viruset. Bloggen ble skrevet i slutten av mars 2020. FHI sa i fjor vår at maske er lite hensiktsmessig utenom sykehusbruk, men på slutten av året fikk Høie overtalt FHI til å gå med på munnbindtvang en rekke steder. Vi som stolte på vitenskapen steilet. Fortsatt kan vitenskapen gi oss rett. Forskere mener frisk luft og sollys (vitamin D) , ikke masker, var det som hjalp pasienter som var rammet av Spanskesyken i sin tid. De som ble holdt utendørs, frisknet til. Det gir ettertanke. Vi må ikke gjemme oss under dyna og under maskene. Vi må ut og puste fritt!

3. 11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret! I likhet med indremedisiner Fedon Liundberg er jeg opptatt av alt vi kan gjøre selv for å bedre helsen og styrke immunforsvaret. Denne saken har blitt kalt kvakksalveri og konspirasjonsteori, men er ingenting av dette! Å ta vitamin C, D3 og sink samt fettsyrer og samtidig spise mer av den sunne maten, gjør deg mer styrket mot alle typer infeksjoner, også coronavirus! Ta med deg rådene her!

4. Helseguru Kari Jaquesson i strupen på Bent Høie; Helt oppsiktsvekkende! Kari Jaquesson ble et yndet hatobjekt da hun gikk ut mot smitteverntiltakene på video. De gode helserådene hennes er det uansett verdt å ta med seg. Kari steilet da Bent Høie ikke ga et eneste helsetips. I denne saken gir hun enkle råd om hvordan du selv tar vare på egen helse.

5. 8 råd i krisetider: Disse knepene kan hjelpe deg! I disse krisetider er det ikke bare coronakiloene som veier tungt. Mange har mistet jobb og kunder, noen er ensomme. Mange må sitte hjemme. Her er 8 råd som kan hjelpe i en vanskelig tid. Noen av disse rådene er inspirert av online seminarer jeg har lyttet til i forbindelse med denne krisen. Blant disse er Svein Harald Røine som har gitt ut boken Modig.

6. Tung og motløs etter coronaperioden? Slik kommer du ut av depresjonen Jeg har snakket med flere som sliter psykisk etter den tøffe coronaperioden med forbud og nedstenging av Norge: En har ligget i senga i flere måneder, en annen har lagt på seg og sliter med å komme seg ut. Flere kommer ikke opp av sofaen og er isolert. De har mistet livslyst,  tiltakslyst og energi og er helt satt ut av spill. En av de ba meg skrive om hvordan folk kan komme ut av depresjonen og komme i gang med livet igjen.  Her er 11 tips – til deg.

7. 10 råd fra fagfolk i koronaens tid: Hold på rutinene; tenk på noe annet og vær aktiv! 10 gode råd mot bekymringstanker: Her er fagfolkenes råd i den krevende tiden vi er inne i: Hold på rutiner. Spis god mat og legg puslespill. Mal en garasje. Kle deg pent. Chatt med noen. Skriv ned helserådene på en lapp. Få tankene over på noe annet enn frykten. Kom deg ut på tur, anbefaler psykologer og leger. Jeg har samlet de beste tipsene i denne artikkelen.

8. Tips i coronatid: Ikke vær som alle andre: Våg å tegne utenfor strekene Til deg som virkelig vil starte det nye året med blanke ark og tegnestifter. Prøv å male et bilde! Jeg trodde jeg var kreativ og uredd. Da jeg deltok på online malekurs i nedstengte Norge, oppdaget jeg likevel frykten for å dumme meg ut. Anett Sturk oppfordrer til å tegne utenfor strekene – i alle aspekter av livet. Når våger du deg utenfor sporet?