Annonse

«Hvor mange av dere har tilbrakt en hel uke med å lengte mot helgen eller ønsket at dere har mer tid til å gjøre alle de tingene dere har lyst til? Nå er  alle hjemme fordi myndighetene har bestemt det. Hva skal vi gjøre med all denne tiden?» Amelia som står bak bloggen Average Blond Blog –  den gjennomsnittlige blondine-bloggen- vet  råd. Her er 8 supertips.

Jeg har selv kommet med tips til hva du kan gjøre i karantene og for å få lettere dager på hjemmekontoret. Nå er det tid for å se hva andre bloggere anbefaler. Amelia som står bak Average Blond Blog vet råd. Disse rådene skrev hun mens hun satt i isolasjon i Italia på fjerde uken. De  funker bra for alle som er mye hjemme for tiden.  Du kan følge Amelia og hennes uker i isolasjon i Italia her,

  1. Ring venner og familie. Har du savnet jentekvelder eller en prat med noen i familien, kan du ta opp kontakten nå, melder Amelia. Jeg bruker FaceTime, messenger og telefon. Faktisk er jeg ikke noe flink til å ringe, jeg har  telefonskrekk. Det prøver jeg  gjøre noe med. Amelia skryter av en app som heter «House Party» hvor hun kan snakke med tilsammen 8 venner, skravle, game og ha fest selv om alle sitter på hvert sitt sted. Hun prøvde det på foreldrene, men de var klønete, forteller hun.  Kanskje noe å prøve ut? Ellers så kan du sende live fra Face eller lage et pubtreff på zoom.
  2. Se alle TV-seriene du ikke har fått sett.  Har du ikke rundet Netflix allerede, kan du se alle yndlingsfilmene dine nå. Amelia anbefaler disse seriene: Tiger King (om du liker Making A Murderer, vil du elske den). Love Is Blind (bare se den). Derry Girls (kjempefestlig). A-Typical (hjertevarm). Den siste fikk jeg anbefalt av min sønn og den er bare helt, helt nydelig. 
  3. Lag fotoalbum.  Amelia anbefaler å endelig få gjort noe med alle bildene som ligger strødd i skuffer og skap. Du kan kjøpe billige fotoalbum og lime eller sette inn bilder, eller lage din egen hobbybok med bildene – scrapbooking. Selv må jeg innrømme at det er sånt jeg var veldig flink til før i tiden. Jeg laget mitt første fotoalbum da jeg var 6-7. I dag frister det mer å poste bilder på Instagram eller Facebook. Lage kule kollasjer! Men det er mulig å gjøre som i gamle dager også, lage det helt ekte fotoalbumet. 🙂
  4. Trenings og work out-mål: Amelia forteller at hun og kjæresten har laget små helse-mål som de skal utføre hver dag. En dag kan det være å drikke 2 liter vann, fullføre en workout på nettet  eller ikke å røre sjokoladeskapet. De opplever de som veldig tilfredsstillende å oppnå noe som gjør dem godt både mentalt og fysisk. Selv driver jeg med vinterbading, og føler en lignende lykkerus etterpå.
  5. Rydd opp på sosiale medier: Vi er altfor mye på mobilen. Om du er som meg, bruker du for mye tid på negative mennesker og innhold som trekker deg ned. Hun anbefaler å gå gjennom listen med mennesker du følger og slutte å følge de menneskene som ikke får deg til å føle deg bra. Et godt tips. (Det går også an å slette kommentarer på din egen FaceTime.  Ingen har rett til å fylle din side med ting du ikke liker.)  Så sier Amelia at vi skal fylle vår egen feed med humor, motivasjon og kjærlighet. Du kan finne nye folk å følge på Face og Instagram, som gir deg noe positivt. 
  6. Si ja til å motta oppløftende nyhetsbrev.  Vi har alle de nyhetsbrevene vi aldri åpner. Det er mulig å si ja til flere positive og inspirende nyhetsbrev som virkelig løfter deg og får deg til å føle deg bra. Det gjelder bare å finne dem. Kom gjerne med tips her. Selv har jeg nyhetsbrev jeg skummer eller ikke åpner. Et av deg jeg har nytte av er Lene i BloggBedre. Hun gir gode tips til blogger og forteller meg hver uke hvor verdifull jeg er for henne som epost-kunde.
  7. Lag gode spillelister.  Jeg har selv en eneste spilleliste på Spotify som inneholder hummer og kanari. Nå kan du og jeg lage nye spillelister for morgenkaffen, lunsjpausen og chillout-timen. Hvis du ikke gidder, slik som meg, så har Spotify allerede laget en rekke forskjellige spillelister du kan tråle igjennom og lytte til. Anbefales.
  8. Skriv en bucket list eller en lag en visjonstavle. Dette er i min ånd også. Jeg har tidligere blogget om å droppe kjedelige Tupperware-parties og skrive en bucket list:  Når du sitter hjemme i isolasjon og karantene eller har begrenset tilgang til aktiviteter, er det lett å merke  hva du savner. Så skriv det ned. Skriv lister – min favoritt. Eller få alle ideene opp på en tavle på veggen der du klister opp visjoner, drømmeord og post it lapper. Hvor vil du om fem år – om et halvt år – hva er din drøm?

Les mine blogger om bucket list her:

  1. Dropp tupperware og Mary Kay; skriv en Bucket List!
  2. Har du en bucket-list? Jeg testet flamenco!

Denne bloggen har jeg oversatt fra engelsk og tilrettelagt til norsk. Jeg fant tipsene til Amelia fordi jeg abonnerer på nyhetsbrevet til St. Christopher´s Inn Backpacker Hostels.  Selv om ingen kan reise eller bo på hostels, nå, er de flinke til å komme med inspirerende tips. Det setter jeg pris på. Jeg har bodd på St. Christopher´s Inn flere ganger i Barcelona. Rimelig, sosialt  og bra. 

Les også mine blogger: 

Hvordan bo billig i Spania!

#pillowchallenge: Jeg tester karantenetrenden som tar av på Instagram

Coronatider: Dag 12 i hjemmekarantene: 6 survival tips fra barndommen

12 smarte tips: Fortsatt hjemmekontor etter påske. Her er utstyret du trenger!

11 tips: Unngå å bli syk av coronaviruset: Slik styrker du immunforsvaret!

Ny vår nye muligheter: Slik bryter du med kjedelige rutiner!

Corona: Livet etter karantene. Feiring med vin, musikk og Netflix

Coronavirus: Quarantine day 10. How to be creative with toilet paper! 3 crazy tips