Annonse

Er det ikke lenger lov å skrive om sexliv, kyss og identitet? I følge Google nekter flere å annonsere hos Helsetine grunnet seksuelt innhold. De ber meg fjerne  innholdet om jeg vil ha annonser. Her er artiklene som gjør at Google begrenser meg fra å tjene penger på bloggen min.

Identitet og sosiale roller er viktig. Alt vi deler sier noe om oss.  Det er mye  å tenke på rundt visuell kommunikasjon.

Men mye misforstås, særlig på sosiale medier.

At Facebook sensurerer og begrenser vet vi allerede. Nå har også Google begynt å sensurere bloggere. Ikke på grunn av korona og vaksiner denne gangen, nei de har funnet seksuelt innhold på min side Helsetine.

Beskjeden kommer fra retningslinjeteamet for Google-publisister. Samtidig kommer melding fra Google om at inntektene mine økte med  150%  i juni. Det er ikke snakk om mange kronene, men likevel en seier i bloggverden.

Som helsejournalist skriver jeg av og til om sex og samliv. Mange vil ha råd om bedre sexliv. Jeg intervjuer fagpersoner og formidler det de sier. Ganske uskyldig. Er dette virkelig nok til å komme under lupen?  Her er artiklene de har bedt meg fjerne om jeg vil ha annonser, på tynt grunnlag, spør du meg! Og hvorfor?! Det virker kvinnediskriminerende.

Det sitter i hodet: Slik får du en mer leken overgangsalder!

Denne artikkelen handler om hvordan vi kan få en lettere overgangsalder! Jeg skriver om sexolog og familieterapeut Beate Alstad. Hun fikk formidlingsprisen 2020 av 1,6 millionerklubben Norge for kvinners helse: Der er kona til Bjørn Kjos, Gerd sjef.

Beate fikk prisen for sin suverene måte å gjøre tabu til humor, samtidig som hun formidler viktig informasjon om samliv, sex, overgangsalder og andre ting vi lurer på men snakker for lite om. Hun er en enestående kommunikatør som med erfaring og trygghet våger å utfordre og ufarliggjøre hverdagslige problemstillinger, ikke minst stille de vanskelige spørsmålene.

Google AdSense: Hvordan kan dere si at å skrive om kvinnehelse er å bryte retningslinjer?  Aviser og magasiner har mer seksuelt innhold hver dag.

2. Laser får fart på sexlivet: Helsetine testet Mona Lisa Touch

I denne artikkelen intervjuer jeg en kjent, seriøs gynekolog. Mange kvinner og også unge jenter bruker henne når de trenger å  føle seg trygge under undersøkelsen og/eller har hatt underlivsplager. Dr. Nahid Heydarpanah er overlege og spesialist i kvinnesykdommer ved Bærum Gynekolog. Her forteller hun  om Mona Lisa Touch – laser for underlivet; en metode for å få bukt med blant annet vaginal atrofi; tørre slimhinner.

Seriøst, google? Kvinner lider i stillhet med underlivsplager og trenger informasjon om at det er hjelp å få. Nahid er spesialist og anerkjent i sitt fag og med sine metoder.

3. Venninnene mine nektet å være med: Slik taklet jeg nakensjokket!

Her har jeg skildret en episode hvor noen damer jeg kjenner nektet å være med på spasenteret The Well, mest på grunn av fordommer. Et bikinibilde i garderoben og litt humor må være innafor. Lesere liker denne artikkelen; de søker på The Well og naken for å sjekke reglene på spa-senteret og finner min blogg. Artikkelen er opplysende og nyttig, og jeg har presisert at de som finner tonen, må skaffe seg et rom!

Google: Les artikkelen før dere dømmer! Har dere vært på The Well? De har nakenbilder på sitt nettsted, det har ikke jeg. 

4. Sinful: Overrask din kjære med erotisk julekalender!

Her har Google virkelig endevendt bloggen: Dette er en gammel bloggsak om en annerledes julekalender for PAR. Jeg har virkelig ikke oppfordret til usømmelighet eller utroskap. Til og med norske aviser, som Nettavisen,  har omtalt slike julekalendere som blant andre Sinful selger. Jeg hadde et kort samarbeid med dem som er avsluttet.

Google: Nå er det juli og få leser denne julebloggen – men det gjør altså dere. Eller bruker dere roboter?

Her er noen mer aktuelle samlivssaker som Google ikke har sensurert:

Les også: Lær deg knepene: Slik blir du en bedre kjæreste!

Les også: 7 enkle og deilige tips: Slik får du mer sexlyst

Les også: Menn må bli bedre elskere: Aner ikke at kvinner får orgasme ved stimulering av klitoris

Hva synes du om de sensurerte artiklene?

Jeg har klaget inn avgjørelsen til Google Adsense og sagt jeg er helsejournalist og av og til skriver om samliv og deler samlivsråd. Les sakene! skrev jeg.

Les også: Lær deg knepene: Slik blir du en bedre kjæreste!

Les også: 7 enkle og deilige tips: Slik får du mer sexlyst

Les også: Anne B Ragde: Slik overlever du overgangsalderen!

Les også: Jeg ble sensurert av The Well av samme grunn som TV2-Linn: Blondiner får ikke bruke ordet diktatur!

Les også: 5 ting du må unngå på Instagram; Jeg ble tatt for banning!

Les også: Jeg ble utestengt fra Facebook igjen!

Les også: Derfor ble Helsetine begrenset på Facebook: Delte helseinformasjon fra berømt forsker