Annonse

Da jeg ble skjelt ut av coronabestemor på stranden, fikk det mye respons. Mest likt og delt i 2020 er likevel posten der Kari Jaquesson raser mot en helseminister som nekter å gi helsetips. Min Tyrkia-tur  i coronatid, gebyr på toget og at menn må bli bedre elskere, var også populære artikler. Her er mine 10 mest populære blogger i 2020.

Mine kamper i 2020 har foregått på Facebook. Da Arbeiderpartiet, hvor jeg to ganger har vært listekandidat, gikk inn for maskepåbud på toget og stengte ned kommunen i høst på tynt grunnlag, fikk jeg nok og meldte meg ut. Jeg kan ikke være medlem av et parti som bryter med menneskerettigheter og ikke har en tydelig stemme i opposisjon. I stedet valgte jeg å kjempe for frihet og rettferdighet sammen med andre ildsjeler i en Stop Lockdown-gruppe på Facebook. Engasjementet på sosiale medier og i demonstrasjonstog i Oslos gater føltes for stort for bloggen – og den har blitt forsømt. Jeg har likevel blogget såpass at det blir en grei 10-på-topp-liste ut av det.

Her er helsebloggene som ble mest populære i 2020:

  1. Helseguru Kari Jaquesson i strupen på Bent Høie: Helt oppsiktsvekkende! Denne bloggen skrev jeg fordi Kari gikk ut mot Høie i en Facebook-video. Jeg syntes det var viktig å få frem synspunktene: Bent Høie har helt siden pandemien startet, ikke kommet med et eneste helsetips om hvordan vi skal holde oss i form med trening og sunt kosthold. Alt har dreid seg om de villeste påbud, advarsler og trusler om karantene og isolasjon. Helsetipsene til Kari i denne bloggen falt  i smak. De er enkle og passer for alle. At jeg senere ble hengt ut i lokalavisen for å drive konspi-virksomhet med Jaquesson, har jeg svart på i denne bloggen.  

2. Slik unngår du bot: Gebyr på toget? Det er lov å klage! Denne bloggen er selvopplevd: Etter karantene og innestengt coronatid, var jeg helt i svime da jeg tok toget til Oslo for første gang på lenge. Jeg kjøpte feil billett mens jeg sto og så på 3 kontrollører på stasjonen. Til mitt store sjokk ble jeg tatt i kontroll og fikk bot. Saken fikk en lykkelig slutt etter at jeg klaget min nød på FB-video og tagget VY. Jeg oppfordrer flere til å bruke klageretten.

3. Ferie i Alanya under corona-krisen? Les bloggen og få svar.  Jeg klarte å få min reiseforsikring til å virke mot at jeg skrev reportasjer. Sånn sett hadde jeg litt annet enn kun ferie og strandliv for øyet da jeg reiste til Alanya i høst: Jeg trengte miljøforandring og ville ut av Norge! Det gikk over all forventning. Jeg traff ikke et eneste menneske som kjente noen med coronasykdom, og koste meg med hamam, nye bekjentskaper, god mat, dans på bar, beachparty og mye gøy. Bare reis! var mitt budskap til alle som trengte reisetips. Om du lurer på om jeg ble smittet med viruset, les her. 

World FreedomAlliance

4. Toppleger og jurister i World Freedom Alliance: Koronarestriksjonene må stanses. Umenneskelige restriksjoner over hele verden har ødelagt stort og synes ikke å ha noen ende. Gleden og lettelsen var stor da professor Dolores Cahill (Irland) sammen med toppleger og jurister over hele verden dannet The World Freedom Alliance. Med stort mot og kloke og opplysende videoer fra Stockholm og København talte de WHO og legemiddelindustrien midt i mot: Det er ikke grunnlag for å kalle coronaepidemien en pandemi: Til det er den ikke farlig og dødelig nok. Tvertimot ser legene ingen grunn til å bære maske, holde avstand og ha karantene. De anbefaler vitamin C, D3 og sink fremfor vaksine. Flere av gruppens medlemmer ble drapstruet etter at videoene kom og videoene ble bannet på YouTube og Facebook. Desto viktigere er budskapet. Ved å være sterke og stå sammen og si NEI, kan vi bli kvitt tyranniet.

sexleketøy for par og single

5. Menn må bli bedre elskere: Aner ikke at kvinne får orgasme ved stimulering av klitoris. Dette temaet er alltid aktuelt. Jeg husker jeg så et sexprogram for mange år siden hvor Kristin Spitznogle hjalp par til å få det bedre sammen. Ingen av mennene ante hvordan de skulle stimulere sin partner til orgasme. Noe særlig nytt har  ikke skjedd på denne fronten. Det selges flere erotiske hjelpemidler for kvinner som vibrerer deg til stor orgasme – men menn har fremdeles ikke skjønt greia med klitoris. Jeg er først og fremst helseejournalist og har intervjuet noen sexologer for ukepressen – ellers hadde jeg nok ikke våget å skrive denne.

6. 5 grunner til at jeg ikke støtter Røde Kors´krav om ansiktsbleie på leksehjelpen. 

Denne bloggen ble det mye bråk rundt. Jeg skrev fordi jeg fikk påbudet tredd ned i trynet i en kort og lite opplysende mail. Jeg ba om svar og fikk det ikke. Jeg sendte varsel til Røde Kors sentralt, og hørte ikke et pip. Da føltes det viktig å skrive om. Som helsejournalist kan jeg ikke ta hensyn til og bøye meg for rigid lokal-politikk. Jeg vil bruke min stemme der jeg mener det er viktig.  Personlig synes jeg det er oppsiktsvekkende feil å kreve påbud om munnbind på en leksehjelp der frivillige hjelper minoritetsspråklig ungdom med leksene. Munnbind har ikke noe i språkopplæring å gjøre. Dessuten må maskebruk være frivillig. All tvang er negativt. At jeg hevet stemmen, fikk dramatiske konsekvenser. Dette skal jeg følge opp på nyåret.

7. Nett-troll og lokalpolitikere vil stoppe meg: Jeg deler mine sanne meninger om viruset. 

At jeg aktivt har frontet meninger mot lockdown og restriksjoner på Facebook har falt mange tungt for brystet. Jeg var aktiv i et innlegg mot maskebruk på Ski Storsenter, da selveste varaordføreren blandet seg inn og linket til et avisinnlegg som forsvarte alle de brutale restriksjonene. På FB moret en lokalpolitiker seg med å henge ut Kari Jaquesson. Jeg svarte at hun har jo noen poenger. Da brøt uværet løs. Både jeg og bloggen ble latterliggjort. Også min ytring om at det var dumt å stenge treningssentrene, som jo fremmer god folkehelse, ble sablet ned. På den gode siden har jeg støtte fra frihetselskere. Mange skriver på messenger at de er enige med meg, men ikke tør å si det. De er redde for jobben og for å bli kalt for konspirasjonsteoretikere.  Det er alt fra helsearbeidere til folk i UD.

8. Petter Northug: Ruset på kjærlighet etter skandaleferden.

Mange googler Petter Northug, og det kommer også min helseblogg Helsetine til gode. Denne gangen gjaldt det en villmannskjøring som endte med 8 måneders fengsel – men også en hemmelig romanse: Petter Northug skulle ha funnet lykken med Hedda Skoug, Tone Damlis venninne. Siden har Petter holdt seg hos sin far på hjemstedet, langt unna fyllefester på Oslos beste vestkant; og det virker som om forholdet rant ut i sanden. Skoug ymtet senere frempå i et intervju at hun hadde hatt en hemmelig «sjelevenn», men navnet Northug ble aldri nevnt.

9. Ulovlige koronabestemmelser: Demonstrerte for frihet og kjærlighet – mistenkeliggjort i media.  Å delta i denne første demonstrasjonen i Oslo mot lockdown er det største jeg har vært med på i 2020. Jeg kom rett fra Tyrkia og var bekymret for karantenen. Kunne jeg delta? Arrangøren sa ja, han tror ikke på viruset. Når vi demonstrerer mot inngrepene , kan ikke smittevernreglene gjelde, mente han og kona. Jeg sto rett på siden av talerstolen ved Eidsvolds Plass da menneskerettjurist Marius Reikerås holdt en glitrende tale. Appellene var gode og inderlige. En senere demonstrasjon ved Rådhuset og Stortinget, var berusende og føltes enormt viktig. Bloggen ble til fordi en nettavis slengte ut en drittpakke mot hele det hjertestyrte initiativet: Det fører ikke frem. Gruppene jobber videre mot lockdown og for åpning av Norge. Jurist Erlend Efskind som talte under demonstrasjon nummer to, er i gang med et gruppesøksmål mot staten for brudd på menneskerettigheter. Under den andre og største demonstrasjonen fikk jeg også hilst på sykepleieren som er en av Norges viktigste kvinner for å få slutt på tyranni og lockdown – Margrethe Salvesen Zivcic. Det var fint. Mer om Margrethe samt video i oppropet her. 

 

10. Derfor nekter jeg å dra hjem til Norge: Får ødelagt mitt sosiale liv.  Denne protestbloggen mot nye restriksjoner, fikk jeg mye pepper for fra «slekta.» Ikke min nærmeste slekt, men folk langt ute. De mente jeg var egoistisk som ferierte i Tyrkia, de kjente folk i helsevesenet og på gamlehjem og kalte meg en smittebombe. (Jeg var frisk og smittet ingen. red. anm.) De reddeste, mest hjernevaskede og de med mest panikk, blir mest sinte. Det er ingenting jeg kan gjøre med det. Sunn fornuft virker ikke. Jeg er stolt over at jeg våget å reise i coronatid og fikk vist så mange at det ikke var farlig: Jeg skrev blogger, og la ut bilder og videoer på FB for å vise at vi er lurt av myndighetene: Hvem skulle vi holde oss hjemme for? Det lokale reiselivet ligger i grus og trenger oss! I Alanya hersket rene idyllen, ingen var syke. De var sjeleglade for hver eneste turist og gråt over alle som var skremt til å holde seg hjemme. Under ser du min frihetstattoo som symbol for frihetskampen vi er inne i. Jeg fikk den laget siste kveld i Tyrkia. Det var litt vondt; men som tatovørene sier: No pain, no gain, lady…

Godt nytt år – og gi gjerne respons på bloggene. 🙂