Annonse

Jeg måtte sjekke kalenderen for å huske alt som skjedde i turboåret 2023. En flørt med en mann som ikke var helt god, satte meg ut slik at jeg ikke husket alle de gode minnene.

Du vet hvordan det er. Du kan oppleve mye bra, og en eneste dårlige person setter deg ut så det er alt du tenker på. Jeg har gått i meg selv og minner meg selv på alt det fine som skjedde i 2023.

  1. JANUAR-FEBRUAR: Året startet med en ny utfordring. Jeg fikk i oppdrag å undervise norsk i Ski. Lokalet var under opp-pusssing, støvete og mørkt. Det lå like over en musikk-sjapp hvor de spilte dundrende musikk 24/7. Jeg låste meg inn, fant kopimaskinen under et tykt lag med plast dekket til av håndverkere, og angret på at jeg sa ja til jobben. Det gikk utrolig nok bra. Jeg fikk god kjemi med elevene og var en erfaring rikere.

Isbad

Samtidig fortsatte jeg med isbadingen. Det var så tykt lag med is i Oslo-fjorden at vi måtte ha is-sag for å borre hull. Det ble mye latter og mange fine reels.

Hjelp mot depresjon: Isbad og sauna; bruk neoprensokker!

Hjelper vinterbad mot dotter i ørene og forkjølelse? Isbad kan gjøre deg frisk.

Ruset på isbad: Vinterbad utløser endorfiner og er et naturlig dop, bedre enn kokain

Isbad i Oslo: 8 grunner til at å svømme i kaldt vann er sunt for deg

Kahoot quiz gjør voksenopplæringen til en lek; tips og triks for norsklærere på norskkurs

2. FEBRUAR-MARS: Folkeuniversitetet trengte hjelp til et morgenkurs i Nydalen. Jeg har ikke stått opp så tidlig på flere år. Jeg har hatt kveldskurs og rolige morgener. Var det så mye trafikk på E6, ja! Så mye is, snø og trege kjøreforhold. Gosh. Jeg var stuptrøtt. Igjen møtte jeg hyggelige elever og kom meg gjennom kurset.

3. MARS-APRIL: To oppdrag var gjennomført og jeg var reiselysten. Turen gikk til Gran Canaria hvor jeg leide leilighet i Puerto de Mogan av en norsk hotellsjef fra Arendal. Det ble  stusslig som alenereisende. Hver morgen tok jeg lokalbussen til Amadores.  Jeg flyttet videre til livlige Puerto Rico. Huden var knusktørr etter kald vinter og hektisk jobbing, jeg fikk injeksjon med kortison hos en lokal lege og ble sett på stranden med litersflasker med vann. I Puerto Rico ble det også mye dans med damer på byen og en flørt med en fastboende. At han senere ba om penger på Whatsapp, er en annen historie. Den ignorerte jeg.

SISTE BILDER FRA HIPPIEBAREN PIO PIO. KONKURS.

Her et bilde av sangerinnen Ross på Pio Pio, et sted ved Tauro-stranden som dessverre gikk konkurs  og nå er solgt. 

NYE Bar Pio pio; en skjult perle på Gran Canaria

Reise til Gran Canaria: Puerto Mogán; en perle med mulighet for langtidsopphold

4. Jeg var også en tur innom Playa del Ingles og traff den irske journalisten jeg har kjempet sammen med for å få stoppet legen som svindlet meg i Puerto Rico i 2021, Deepa Serai ved Diamond Clinic. Vi dundret inn i ektemannens apotek som aktivister og jeg forlangte pengene tilbake. Før mannen kastet oss ut, fikk jeg snakke med Deepa på telefon. Hun bedyret sin uskyld. Deepa lurte nok en turist og politiet kvittterte med: «Hun gjør ikke noe ulovlig.» Slik endte den historien.

Reiseforsikring: Svindlet for nær 80 000 kroner av lege på Gran Canaria

Svindellegen i Mogán robber fortsatt turister:; Dette er dårlig reklame for Gran Canaria

Lege på Gran Canaria svindler turister: Politiets svar: Hun gjør ikke noe ulovlig!

 

5. Det ble påske. Fra Las Palmas reiste jeg over til Malaga for å besøke sønn og svigerdatter som jobber der for tiden. Etter noen dager alene i Malaga med salsa og Meetups, hentet sønnen min meg  og vi hadde noen fine dager sammen i Fuengirola. Vi besøkte en fjell-landsby, var innom Marbella og jeg inviterte de på flamenco i Malaga.

6. MAI: Vel hjemme, var jeg vikar på et kveldskurs. Det ble ny ferie med en venninne i Tyrkia i mai. I Alanya feiret jeg bursdag og 17. mai og koste meg med reisevenner og nye bekjentskaper. Vi har faste steder vi går ut for å høre livemusikk og jeg har mine venner på favorittstranden Bliss Beach. Det var spennende å være i Alanya under presidentvalget. Jeg diskuterte mye med tyrkere, og de fleste ønsket en ny kandidat. Men Erdogan vant etter to omganger.

Bunad og festdrakt er lite viktig; jeg valgte leopardkjole og 17. mai-middag på Elite i Alanya

Sommerferie 2024: Sjokk-nyheter fra Alanya: Ving mistet prestisje-hoteller ved Kleopatra-stranden

Takk Gud for vennene. For datingen gikk ikke på skinner.

JUNI: Dating-problemer: Ønsket romanse, ble barnevakt.

Såret etter en flørt som endte dårlig høsten før, søkte jeg til en voksen, kjekk mann ved et spasted. Både jeg og en venninne hadde et godt øye til ham: Året før ga han meg en skum-massasje i hamamen som fikk det til å krible. Da sa han at han trengte ny kjæreste i Norge. Denne gangen, i mai, hentet han meg med motorsykkel, jeg tok massasje der fast hos en fysioterapeut og vi drakk tyrkisk te sammen. Han så på meg, alvorlig: «Tenker du på noe med meg?  Det viste seg at han var gift med fire barn. Et sjokk, både for meg og venninnen. Vi var skråsikre på at han var singel. Jeg ble taus i noe som føltes som en halvtime. Han ville gjerne møtes likevel, når jeg var klar. Det skjedde aldri. For tenåringssønnen som hjalp pappaen med spabookingen, la sin elsk på meg. Sønnen adopterte meg som reservemamma. Han ville bade i timesvis, sprute vann i ansiktet på meg, drikke cola, spise pizza og is og chille på solstol. Han sa han var lei seg for at faren reiste så mye, snakket om sin mor og sa: «Pappa er bare for mamma.» Puuh. Snakk om å vikle seg inn i tingene. Hva svarer man da?  Jeg kunne ikke ta faren fra ham. Vi er fortsatt venner. Og jeg fikk en sønn.

Fengsel og advarsel:

Jeg traff også vennen til min eksvenn. Vennen hadde sittet i fengsel og jeg ville se hvordan det gikk med ham. Ingen ville si hvor han var, men jeg fant ut av det. Mannen hadde startet ny business og kommet seg ovenpå. Jeg hjalp ham litt med promotion for å være grei, og betrodde meg om kameraten. Svaret jeg fikk var kontant: «Glem min venn, han er ikke normal. Han er ikke verdt det. Finn deg en annen. «Det var sant, men surt.

7. JUNI-JULI:  Hjemme ble det trenings-sommer. Jeg begynte på Fresh Fitness før jul 2022, og hang i studioet og på gruppetimene hele sommeren. Det er chill på Fresh, det er kule kids og ingen bryr seg. De er blidere enn på SATS også, iallfall der jeg trente. Stort mer var det ikke å gjøre. Jeg trente og gikk tur omtrent hver dag og gikk ned mer enn 5 kilo. Og jeg kjøpte meg AirPods og hørte på ufatteligmange podcasts og et par lydbøker. Sommeren 2023 huskes også fordi jeg troppet opp hos gynekologen og forlangte hormoner: Bedre sent enn aldri!

Sommertips: Hør gratis podcast og lydbok med Apple airpods eller uten ørepropper

Kosthold: Kjøleskapgrøt er sunn og god frokost og kan gi vektnedgang

For sent med hormonterapi? Ultralyd av halsarteriene kan avgjøre!

Behandling mot urinveisinfeksjon; Tilskudd i skjeden og medisin etter sex kan hjelpe!

Symptomer på overgangsalder kan ligne symptomer på utbrenthet: Slik redder du ferien

8. AUGUST: I august var jeg lei av hjemmelivet og jeg bestilte en uke på treningshotell på Kypros. Det var et godt tilbud med Ving den uken. Jeg overnattet på Gardermoen for å spare penger og blogget om opplevelsen. I Ayia Napa ble det vanngym og studiotrening med svensker, en tur på byen hvor jeg møtte en ny venn og et besøk på en japansk restaurant med showende kelnere. Alle må besøke den restauranten om de er i AyiaNapa. Navnet er nevnt i bloggen. 

Restplass til syden i høstferien? Kypros har deilig temperatur! Les seks tips.

Endelig fridag på #vingcamp Kypros: Vi tar den helt ut på skumparty!

Gratis hotell på Gardermoen: Jeg overnattet på Oslo Lufthavn ; men sov ikke et sekund

 

9. SEPTEMBER: Jeg kom tilbake tidsnok til å undervise på  et nytt norskkurs – denne gangen på BI. Oppdraget var å lære norsk på B1-nivå til ansatte, PHD-studenter. Elevene var høyere utdannet enn meg – og lærere/professorer. Det var litt skummelt i begynnelsen, men det gikk bra. Jeg er stolt av, som en språkdame, å ha undervist på BI,  økonomenes høyborg. Jeg er også stolt av at jeg, som journalist, klarte å ta ny utdanning: Rett etter at jeg begynte på studiet PPU, praktisk pedagogikk, fikk jeg frozen shoulder og ble sykemeldt. Da jeg begynte igjen året etter, hadde studiet flyttet fra Bærum til Hønefoss. Men jeg ga ikke opp. Jeg  fullførte også faget norsk som andrespråk, selv om Nav sa nei og motarbeidet meg. Uten det faget, hadde jeg ikke kunnet være norsklærer  for innvandrere i dag – tenk det. Jeg sto på mitt.

10. OKTOBER: I høstferien hadde jeg fri, og jeg tok turen tilbake til Alanya i 10 dager.  Det var akkurat et år siden det skar seg med mannen som ikke var helt god og en falsk venninne, og jeg var lei meg. Det var vondt. Venninner jeg kunne stole på, var gode lyttere. En bartender jeg kjenner prøvde hver kveld å introdusere meg for nye menn. Han ville blidgjøre meg: -Ja, men han da! Han er en bra mann. Sterk! Jeg  ristet på hodet. Det dukket opp noen jeg likte til slutt. Blondiner skal ikke være alene i Alanya. Jeg er heldig, for jeg kjenner mange i Alanya , og mange liker meg der.

11. OKTOBER-NOVEMBER: Hjemme fortsatte høsten med trening på Fresh, turer og høstbad og jobbing På BI. En venn ville ha meg tilbake til Barcelona og jeg fikk til noen dager i løpet av høsten. En gammel romanse blusset opp. Sulteforet på kjærlighet, gikk jeg all in. Det var noen deilige dager og et hyggelig gjensyn med Barcelona – byen der jeg studerte spansk to ganger og hvor jeg bodde i nær fire måneder høsten 2021. Jeg traff venner som fortsatt bor der og koste meg. Å traske rundt på Barceloneta er litt som å komme hjem.

12. DESEMBER: Jeg mistet et jobboppdrag fordi jeg dro på førjulstur til  Malaga for å se lysshow og besøke sønnen. Billettene var allerede betalt og tilbudet kom dessverre for sent. Sånn er det å være frilanser. Det var kaldt i Malaga i desember, og jeg var mer sliten enn i mars/april, men det ble også denne gangen tid til et par MEETUPS. Med sønnen og hans samboer ble det restaurantbesøk og hjemmekos  i den nye leiligheten i Benalmadena.

.

13. DESEMBER-JANUAR: Julen nærmet seg med stormskritt. Jeg hadde juleavslutning med professorene som jeg underviser på BI. Det var hyggelig. Her er vi samlet på rom RED13.

Etter dette hadde jeg  ingen planer annet enn et besøk fra sønnen. Jeg følte på julenostalgien og hadde ikke lyst til å sitte hjemme. Julen er på mange måter en ekskluderende feiring, der mange faller utenfor. Det har jeg skrevet om før. Det dukket opp en restplass med Ving til Gran Canaria og jeg bråbestemte meg for å stikke avgårde. Så da ble det spansk jul i stedet. Jeg fikk omgangssyke – norovirus og fikk testet reiseforsikringen, men fikk med meg mye julekos og litt dating også.

Jul og nyttår på Gran Canaria; sydentur i ferien gir mange muligheter. Her er min reise.

Akutt omgangssyke: Jeg fikk norovirus på Gran Canaria i julen; her er tips og råd mot magesmerter og diaré

Sandstorm truer ferien på Kanariøyene: På Gran Canaria bekymrer vi oss mer over calima enn korona

Jeg har noen få venninner som orker å arrangere og 2023 er også året jeg var på nyttårskonsert i Kolben, vennefest på Aker Brygge og bursdag på Frogner. Takk. Jeg var også på en journalist-konferanse i Larvik. Takket være negledesigner Vilma hadde jeg alltid pene negler og et comeback hos Martina gjorde vipper og bryn  freshe. Jeg blogget om Moxnes og solbrilletyveriet og om Sophie Elise og pulverposen og la ut video om 3 dater som ble veldig populær på Facebook.  Jeg laget ny profil på Airbnb og leide ut til en svensk mann i fire måneder. Det hjalp på reisebudsjettet, sammen med avdragsfrihet på lånet. Strøm ble spart da jeg reiste mye ut av landet. En mann fra Greverud klippet gresset som stadig ble lenger grunnet alle reisene. Sønnen var innom i romjulen og vannet blomster og måket snø da jeg ikke kom hjem.

2024 – noen manifestasjoner? Jeg var hos en kiropraktor og klaget over vondter og slitenhet. Han kalte meg duracel-kanin og ba meg puste mer og meditere. I år skal jeg ta en dag av gangen, bekymre meg mindre, unne meg masse god egenleie, massasje og hvile, delta på yoga ved siden av zumba, isbade, treffe gode folk, date litt mer og så får det som skjer skje. Jeg trener ikke lenger på Fresh, for de skrotet tilbudet om gruppe-trening. Derfor er jeg nå tilbake på Sats der jeg trente før. Jeg har fortsatt ikke begynt på (farlige) statiner og venter på en undersøkelse i februar. 

Blanke ark og nytt år er forløsende. Hva er dine nyttårsforsetter og manifestasjoner? 

SATS tar fra Fresh Fitness-medlemmer gruppetreningen

Fastlegen etter 12 ukers trening; Kolesterolet har økt, du må ta medisiner!